Whipple Chirurgie voor Alvleesklier Growth

Whipple Chirurgie voor Alvleesklier Growth

De Whipple procedure, ook wel bekend als pancreaticoduodenectomie, omvat de chirurgische verwijdering van een deel of alle van de pancreas, het duodenum, de galblaas en een deel of alle van de galwegen. Het wordt beschouwd als een van de enige chirurgische procedures die af en toe kan stoppen van de verspreiding van de pancreas of andere spijsvertering maligniteiten.

Geschiedenis

De Whipple-procedure is vernoemd naar de Amerikaanse chirurg Allan Oldfather Whipple, die voor het eerst uitgevoerd deze operatie in 1935 Sindsdien is het uitgegroeid tot een gemeenschappelijke chirurgische interventie voor mensen gediagnosticeerd met alvleesklierkanker maligniteiten en bij wie de tumoren nog niet uitgezaaid.

Functie

Mits metastase van de tumor nog niet heeft plaatsgevonden, de functie van de Whipple procedure is effectief stoppen van de verspreiding van de pancreas maligniteit.

Theorie├źn / Speculatie

Grootte van de groei op de alvleesklier dicteert vaak overlevingskansen voor degenen die de Whipple operatie ondergaan. Voor tumoren groter dan 2,5 cm, metastasen tarieven na Whipple procedure is ongeveer 42 procent.

Risico's

Sommige risico van Whipple procedure zijn infectie van een deel van de galwegen of chirurgische plaats, negatieve reactie op de anesthesie en meestal, diabetes.

Beroemde Ties

Twee individuen, acteur Patrick Swayze en universiteitsprofessor Randy Pausch onderging de Whipple operatie voor hun diagnoses van pancreaskanker. Professor Pausch onderging zijn operatie in 2006 en Swayze had zijn operatie uitgevoerd in 2008.