Where Did BMI vandaan?

Where Did BMI vandaan?

Als u wilt iemand de schuld voor je body-mass index, de schuld van Adolphe Jacques Quetelet. Gewoon weten dat je niet zou hebben willen betogen met hem: De Belgische geboren wiskundige stond bekend als een van de meest briljante geleerden van de 19e eeuw.

Quetelet

Adolphe Quetelet (1796-1874) was een Belgische wetenschapper, wiskundige en schrijver wiens meest duurzame bijdrage was de oprichting van de body mass index. De body mass index is een persoon het gewicht in kilogram, gedeeld door de lichaamslengte in het kwadraat en in meters. Een gezonde body mass index wordt gedacht te zijn iets minder dan 25.

Statistieken als Sociologie

The Handbook of Nutrition and Food gemeld dat Quetelet ontwikkelde de body mass index in een 1835 papier. Quetelet was een van de eerste wiskundigen de voordelen kwantificeren biologische gegevens voor onderzoeksdoeleinden ontdekken. Hoewel hij is vooral bekend als de vader van de moderne statistiek, Quetelet's onderzoek richt zich op de sociologische toepassingen van de statistiek, die ongebruikelijk werd beschouwd op het moment.

Kritiek

Hoewel het nog steeds op grote schaal gebruikt als een barometer van de gezondheid, heeft de body mass index is bekritiseerd omdat het geen rekening met hoeveel van het gewicht van een persoon is spier en hoeveel vet. Onder de body mass index, bijvoorbeeld een hoog percentage van de professionele atleten - waaronder bijna de helft van de NBA - worden geclassificeerd als overgewicht of obesitas.