What Happens When You Lose Control van je blaas?

Verlies van controle over de blaas kan in het beste geval pijnlijk zijn; in het slechtste geval, kan het signaal ernstige gezondheidsproblemen. Er zijn vele oorzaken van incontinentie, waarvan sommige zwangerschap, leeftijd, stress, bepaalde medicijnen en overactieve blaas.

Structuur

De blaas, die is gelegen in het bekken, in wezen een ballon ontworpen om vloeibare afvalstoffen die worden verwerkt door de nieren accumuleren. Als je blaas vol is, de zenuwen een signaal naar je hersenen en je de drang om te plassen. Uw bekkenbodemspieren houd je blaas op zijn plaats. Bij het plassen, de sluitspier en bekkenbodemspieren aan de onderkant van de blaas ontspannen en de urine wordt door een buis genaamd de plasbuis.

Zwakke Spieren

Urineverlies is wanneer je druppelen een beetje urine bij lachen, hoesten of niezen en is het gevolg van een zwakte in de bekkenspieren die helpen houd je plasbuis gesloten. Soms ook wel "stress-incontinentie," de spanning is niet direct gerelateerd aan emotionele stress; plaats, het gebeurt wanneer de spieren houden je blaas afgesloten zijn niet hun werk zeer goed doet. Zelfs sommige sporters misschien een beetje dribbelen tijdens inspannende sportevenementen. De spieren die de urinebuis en kringspieren gesloten te houden te zwak worden om de baan, waardoor de blaas iets doorbuigen adequaat gebeuren, strekken de sluitspier dat de urinebuis gesloten houdt. Dit kan worden veroorzaakt door de zwangerschap, ouder en spierschade van een operatie.

Nerve Damage

Als je blaas vol is, zenuwen sturen signalen naar je hersenen dat het tijd is om te plassen. Als de zenuwen zijn niet effectief communiceren, kunt u vinden wat lekkage optreedt. In sommige gevallen, de zenuwen zijn niet in staat om de boodschap naar je hersenen dat je blaas vol te dragen, en als met een overvolle waterballon, kan deze spontane plassen veroorzaken. Volgens de National Kidney en Urologic Diseases Information Clearinghouse, kan schade aan de zenuwen komen uit een verscheidenheid van bronnen, met inbegrip van diabetes, het syndroom van Parkinson, beroerte of operaties op je onderrug of het bekken. Soms, zou de straling zoals je krijgt van de chemotherapie kan de zenuwen beschadigen in uw blaas.

Geneesmiddelen, diuretica en Alcohol

De blaas is een spier werkt in combinatie met uw bekkenbodemspieren en de kringspier die de blaas gesloten houdt. Het geneesmiddel dat wordt ontspannen uw rugspieren of kalmeren uw zenuwen discrimineert niet - bepaalde medicijnen, zoals kalmerende middelen of spierverslappers kan lekken veroorzaken. Elke medicatie die kalmeert en ontspant, zoals benzodiazepines en slaapmiddelen, sommige verdovende middelen en anti-angst medicijnen, kan je controle over de blaas beïnvloeden. Alcohol kan invloed spieren op dezelfde wijze als sedativa. Diureticum medicijnen en cafeïne veroorzaken meer vloeistof uit je cellen om uw blaas, die kan lekken te vol.