Wet & Dry Macula Degeneratie

Wet & Dry Macula Degeneratie

Volgens de American Macula Degeneratie Foundation, maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van blindheid in de Verenigde Staten in mensen 55 en ouder. In 1997 Dr. Carl Kupfer, die de directeur van het National Eye Institute was, waarschuwde dat maculadegeneratie is klaar om een ​​epidemie als de babyboomers bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Soorten Macula Degeneratie

Er zijn twee types van maculaire degeneratie. 85 procent tot 90 procent van alle gevallen van macula degeneratie het droge type. In droge maculadegeneratie is er geen bloed of serum lekkage. De macula, het centrale deel van het netvlies, wordt dun en droogt omdat een gele borg genaamd droesem vormen eronder.

De Amerikaanse Macula Degeneratie Foundation verklaart dat de resterende 10 tot 15 procent van maculadegeneratie gevallen de natte vorm. In dit type bloedvaten groeien onder de macula. Deze schepen bloeden en lekt onder de macula, waardoor dit tillen.

Identificatie en diagnose

Volgens de Mayo Clinic, kan maculadegeneratie worden gediagnosticeerd door een arts die kijkt voor gele vlekken van drusen in de macula. Hij zal ook controleren of de kleur van de macula is een stevige roodachtige kleur, of dat de kleuring is vlekkerig en ongelijk. Dit kan een symptoom van macula degeneratie.

Er zijn een aantal onderzoeken die kunnen helpen de arts maculadegeneratie diagnosticeren en nagaan of het nat of droog. Een genetische test beschikbaar dat genetische mutaties specifiek macula generatie kunnen identificeren. Een andere optie is de macula onderzoek test, die een gedrukt raster dat rechte lijnen bevat gebruikt. Als de patiënt beschouwt de lijnen gebroken of scheef, kan de arts macula degeneratie in een patiënt te bevestigen. Tot slot, optische coherentie tomografie (OCT) gebruikt ultrasone technologie om de lagen te controleren in het oog.

Prognose

Dr Randall V. Wong, MD, een retinale specialist en webmaster voor de website Retina Oogarts, geeft aan dat patiënten met droge maculadegeneratie centrale zicht kan verliezen, maar ze niet hun perifere zicht verliezen, dus het verlies van zicht is meestal matig. De patiënt kan moeilijk te zien 's nachts of lezen bij weinig licht te hebben. Mensen met natte maculadegeneratie echter hun visie snel verliezen over een periode van weken of maanden. Blindheid komt vaker voor bij mensen met natte maculadegeneratie.

Behandeling

Het oog Digest aangegeven dat tal FDA goedgekeurde geneesmiddelen worden gebruikt in de behandeling. Lucentis positieve resultaten heeft gehad verbetering zien in klinische studies en Macugen is ontworpen om de groei van abnormale bloedvaten achter de macula vertragen bij patiënten met natte maculadegeneratie.

Preventie / Solution

De Mayo Clinic beveelt aan antioxidanten en zink supplementen te helpen verminderen mogelijk gezichtsverlies. Ze suggereren ook het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan A, C en E vitamines, vooral groene bladgroenten zijn. Omega-3-vetzuren kan het risico op macula degeneratie. Daarnaast rokers zijn waarschijnlijk geen ziekte ontwikkelen dan rokers.