Wesp-Sting Home Remedies

Wesp-Sting Home Remedies

Een steek is gedefinieerd als een lekke band van een stinger die gif injecteert in het slachtoffer. Bijen, wespen, horzels, wespen en mieren brand al steek in de verdediging. De meeste wespensteken zijn kleine, maar pijnlijk. Andere symptomen van een reactie op een wespensteek zijn roodheid, jeuk en zwelling rond de angel website. Wespensteken zijn tijdelijk, dus huismiddeltjes zijn gericht op het verlichten van de pijn.

Verwijdering

Verkrijg de wesp angel uit je huid zo snel mogelijk. Hoe langer de angel er nog in, hoe meer gif vrij. Niet knijpen, trekken of op de stinger. Dit zorgt ervoor dat de stinger te pompen uit meer gif. Schraap de angel eruit met behulp van uw vingernagel. Til de stinger lichtjes, en schraap het vervolgens weg.

Vleesvermalser

Meng een theelepel ongekruid van vlees met een paar druppels water tot een pasta te maken. Breng deze pasta aan de angel website. De enzymen in vleesvermalser ontbinden toxines. Voeg meer water aan dit mengsel en giet het in een spuitfles. Draag de spuitfles wanneer bij een picknick of ergens wespen kunnen zijn. Van vlees moet worden toegepast op wespensteken meteen. Het werkt niet als het gif diep is doorgedrongen in de huid.

Lavendelolie

Doe een druppel of twee van de essentiƫle olie van lavendel op de beet. Dit vermindert de pijn van de wespensteek. Etherische olie irriteert de huid, dus is het belangrijk om het op een klein gebied. Niet ons het op een groot gebied van de huid.

Andere

Maak een baking soda pasta en smeer op de angel website. Baking soda is niet neutraliseren het gif, maar het kan helpen verlichten van de jeuk en zwelling. Zachtjes druppelende citroensap of azijn op de steek zal de pijn verlichten. Wrijf een ijsblokje op de steek om de ontsteking en zwelling te verminderen. Een over-the-counter antihistaminicum kan de jeuk van de angel te verminderen.

Emergency

Niet alle wespensteken zijn een kleine verwonding. Sommige mensen hebben een allergische reactie op de wesp gif. Een allergie triggers netelroos, piepende ademhaling, ademhalingsproblemen, duizeligheid en misselijkheid. Anafylaxie is een van de ergste reacties op wespensteken. Het veroorzaakt shock, bewusteloosheid en hartstilstand. Een allergische reactie vereist onmiddellijke medische behandeling.