Werkt acupunctuur als behandeling voor carpaal tunnel syndroom? 1

Werkt acupunctuur als behandeling voor carpaal tunnel syndroom?  1

Acupunctuur is gevonden dat een effectieve behandeling voor carpaal tunnel syndroom. Dit blijkt in case studies vergeleken acupunctuur steroïden voor carpaal tunnel pijn. Daarnaast is er anekdotisch bewijs positieve resultaten.

Voorwaarde

Carpaal tunnel syndroom is als gevolg van compressie van de carpale tunnel die drukt op de mediane zenuw in de hand. Deze druk zorgt ervoor dat de symptomen van pijn, gevoelloosheid en tintelingen die het syndroom te beschrijven. Vaak is dit te wijten aan herhaalde bewegingen zoals typen.

Theorie

Volgens de Chinese medische theorie, de compressie van de carpale tunnel door stagnatie van qi (energie) en bloed in dat gebied. De acupunctuur behandeling zal trachten de qi en bloed verplaatst, het verwijderen van de stagnatie en derhalve verlichten de begeleidende symptomen.

Diagnose

In aanvulling op de diagnose van de aandoening met de Chinese medische theorie, een acupuncturist die is gespecialiseerd in aandoeningen van het bewegingsapparaat zal vaak een orthopedisch diagnose ook. Dit is belangrijk omdat carpaal tunnel syndroom wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd. De symptomen soms ontstaan ​​in de nek of schouders. Thoraxapertuursyndroom wordt vaak verward met carpaal tunnel.

Symptomatische verlichting

Een case studie gedaan dit jaar toonde aan dat acupunctuur is minstens zo effectief in het verlichten van de symptomen van het carpale tunnel syndroom als steroïden. Dit is vooral gunstig voor mensen die niet willen steroïden of die nemen ze niet goed verdragen. Een andere studie gebruikte MRI-diagnostiek bij symptomatische verbetering met acupunctuur te tonen.

Lange-termijn voordelen

Meer klinische proeven moeten worden gedaan naar de effecten van acupunctuur in het genezen carpale tunnel. Er zijn echter tal van rapporten van acupuncturisten die patiënten hebben uitstekende resultaten ervaren in het elimineren van de carpale tunnel symptomen en de noodzaak van chirurgie, alsook positieve voorlopige aanwijzingen uit studies.