Well Water en Tanden

Well Water en Tanden

De meeste Amerikaanse huizen krijgen hun drinkwater uit de openbare watersystemen, maar toch zijn er velen die nog steeds gebruik van putwater als hun primaire bron van drinkwater. Bronwater bevat mineralen afkomstig uit het gebied waar het zich bevindt, met inbegrip van zwavel, ijzer, magnesium en koper, onder anderen. Fluoride is een noodzakelijk onderdeel om tand gezondheid en is een gemeenschappelijke additief aan de openbare drinkwatervoorziening. De meeste bronwater bevat een zekere mate van fluoride, maar sommige bevat te veel. Oneigenlijk niveaus van fluoride in goed water kan bijdragen aan gebitsproblemen.

Geschiedenis

Fluoride heeft een Amerikaanse water additief al meer dan 60 jaar. Dit is gecrediteerd als de oorzaak van 20 procent tot 40 procent vermindering tandbederf. De aanbevolen hoeveelheid fluoride in watervoorzieningen tussen 0,7 en 1,2 milligram per liter (mg / l).

Fluoride Deficiency

Sommige putwater is fluoride-deficiënt. Water testen kan bepalen hoeveel fluoride in het water natuurlijk. Tandpasta's en spoelen met fluoride kan helpen maken het verschil. Kinderen, die bijzonder gevoelig zijn voor te weinig fluoride, kunnen supplementen te nemen om te helpen om hun fluoride inname gunstige niveaus.

Milde Overmatig Fluoride

Teveel fluoride in bronwater, die liefst 4 procent goed bemonsterde water beïnvloedt, wordt gedefinieerd als een water- fluoridegehalte meer dan 2 mg / l, hetgeen tand schade veroorzaken en andere gezondheidsrisico's. Kinderen onder de leeftijd van 8 moeten op hun hoede van het drinken van bronwater dat meer dan 1,2 mg / l bevat zijn. Goed water met 1,2-2 mg / L veilig voor oudere kinderen en volwassenen.

Danger Zone

Water met fluoride niveaus boven 2 mg / L, maar minder dan 4 mg / l, moet een bron van drinkwater voor kinderen onder de leeftijd van 8. Het is OK voor oudere kinderen en volwassenen niet worden, maar u kunt wensen om een ​​andere te overwegen bron van drinkwater voor uw huishouden. Fluorideniveaus meer dan 4 mg / L zijn niet veilig voor iedereen, en alle gezinsleden moeten alternatieve bronnen van drinkwater te gebruiken of fluorideverwijderingsbehandeling apparaat te installeren.

Effecten

Overmaat fluoride leiden emaille fluorose van de tanden, de mate van beschadiging toeneemt met de hoeveelheid fluoride in het water. Emaille fluorose schade varieert overal van vlekken en vlekken van tanden tot ernstige verkleuring en putjes in het tandglazuur, wat kan leiden tot chippen en peeling. Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) en de Environmental Protection Agency, bleef langdurige blootstelling aan extreme niveaus van fluoride in drinkwater kan leiden tot het bot fluorose. Deze voorwaarde is pijnlijk en kan het bot zwakte, tederheid en breuken veroorzaken.