Welke vruchten zijn rijk aan pectine?


Een complexe koolhydraten, pectine is een in water oplosbare vezel die helpt elkaar verbinden van een plant celwanden. Commerciële voedselproductie gebruik van pectine bevatten verdikking van de textuur van een drankje, het verstrekken van de gewenste consistentie van jam en gelei en het voorkomen van melkeiwitten van stremmen. A 2007 Universiteit van Buffalo studie bleek dat de consumptie van voedingsmiddelen met een hoge pectine levels gemaakt onderwerpen voelen voller voor een langere periode van tijd.

Appels

Appels hebben de hoogste pectine niveaus van alle vruchten, met de Jonagold meten van de hoogste. Apple pectine is een oplosbare, onverteerbare vezel die helpt bij darmgezondheid en regelgeving, alsmede het verlagen van het cholesterolgehalte. Laag in calorieën, appels antioxidanten die helpen het lichaam te beschermen tegen schade, met inbegrip van de schade veroorzaakt door het eten van een vetrijk dieet bevatten ook. Perziken, abrikozen, pruimen en bessen bevatten hetzelfde type pectine in appels.

Citrus

Alle citrusvruchten bevatten relatief hoge pectine niveaus, met de mandarijn ranking het hoogst. Sinaasappels en grapefruits hebben ook grote hoeveelheden pectine, net als citroenen en limoenen. Voor een betere vertering, kunt u de aankoop van aangepaste citrus pectine. Zoals vermeld op de website van de American Cancer Society, werden meerdere dieren en ongecontroleerde menselijke studies aangetoond dat de inname citruspectine extracten in de vorm van capsules of poeders kan mogelijk de verspreiding van bepaalde kankers belemmeren.

Bessen

Populair in jam en gelei, alle bessen bevatten hoge niveaus van pectine, die helpt bij het geleringsproces nodig is voor het maken van deze toppings. Druiven, bramen, frambozen, aardbeien, bosbessen en bosbessen vertegenwoordigen een aantal van de meest populaire bessen gebruikt in jam en gelei. Naast het aanbieden van de vulling kwaliteiten van pectine, het eten van hele bessen voorziet u van een calorie-arm dieet voedsel rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C en mangaan.