Welke voorwaarden kan Elevate systolische bloeddruk?

Met meer dan 690 miljoen mensen in de wereld die lijden aan een vorm van hypertensie, is het uiterst gemeen te hebben of iemand kent met een hoge systolische bloeddruk. Hoge bloeddruk oorzaken variëren van spontane gebeurtenissen aan reeds bestaande voorwaarden.

Spontaan

Meer dan 90 procent van de hypertensie gevallen worden beschouwd als spontaan te zijn, niet voortgekomen vanuit alle bekende reeds bestaande toestand.

Tijdelijke Oorzaken

Stijgt in systolische druk variëren tijdelijk gedurende onze dag tot dag leven. Door het veranderen van de activiteit niveaus of je gemoedstoestand, kan iemand tijdelijk verhogen of verlagen hun bloeddruk.

Atherosclerose

Aging oorzaken plaque zich verzamelen op de slagaders, wat uiteindelijk leidt tot verharding. Dit kan verhogen systolische bloeddruk, terwijl diastolische bloeddruk normaal. Dit staat bekend als atherosclerose.

Nierarteriestenose

Een bestaande voorwaarde dat een stijging van de bloeddruk kan veroorzaken, waaronder systolische druk is nierarteriestenose. Dit houdt de vernauwing van een slagader door een opbouw van toxine afzettingen. De aandoening wordt vastgesteld door het uitvoeren van een angioplastie.

Aldosteron

Een ander gemeenschappelijk reeds bestaande aandoening die resulteert in hoge systolische druk abnormale concentraties van het hormoon aldosteron. Hierdoor kan het lichaam te veel natrium behouden, terwijl het verliezen teveel kalium, vaak resulterend in hoge bloeddruk.