Welke voorwaarden Enbrel goedgekeurd voor?

Volgens Drugs.com, Enbrel is een recept medicatie die helpt bij de behandeling van de symptomen van ziekten die verband houden met auto-immuunziekten. Enbrel werkt door het verminderen van een stof die door het immuunsysteem tumornecrosefactor (TNF). Patiënten met immuunstoornissen produceren teveel TNF dat bepaalde chronische aandoeningen kunnen veroorzaken. Enbrel is goedgekeurd door de FDA om reumatoïde artritis, artritis psoriactic, ankylsonging spondylitis, psoriasis en juveniele idiopathische artritis te behandelen.

Reumatoïde Artritis

Patiënten die lijden aan reumatoïde artritis ervaring gewrichtspijn en zwelling, zegt de Mayo Clinic. Enbrel wordt toegediend aan mensen met reumatoïde artritis de overproductie van TNF stoppen en helpen verlichten van ontsteking en pijn. Enbrel helpt ook voorkomen gewrichtsschade van vordert.

Psoriactic Artritis

Volgens de Mayo Clinic, psoriatische artritis is een vorm van artritis die vaak treft mensen die ook lijden aan de huidaandoening psoriasis. Artritis psoriatica oorzaken gewrichtspijn, zwelling en stijfheid, en kan mild of ernstig zijn. Er is geen remedie voor psoriactic artritis, maar Enbrel wordt gebruikt om te helpen bij het verminderen van pijn, zwelling en huidproblemen en kan ook helpen voorkomen dat verdere gewrichtsbeschadiging.

Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een chronische aandoening die ontsteking en pijn veroorzaakt in de wervelkolom en bekken, meldt de Mayo Clinic. Enbrel wordt gebruikt als een methode om de symptomen te beheersen en te verminderen ontsteking bij patiënten met spondylitis ankylopoetica.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidziekte die resulteert in droge, jeukende en schilferige plekken op de huid die soms pijnlijk zijn, aldus de Mayo Clinic. Enbrel is bewezen dat psoriasis uitbraken te verminderen en te voorkomen dat nieuwe uitbraken te voorkomen. Enbrel helpt ook verlichten de pijn en ontsteking geassocieerd met psoriasis.

Juveniele idiopathische artritis

Volgens de Mayo Clinic, juveniele idiopathische artritis veroorzaakt pijn, stijfheid en zwelling in kinderen van 16 of jonger. Enbrel wordt voorgeschreven aan kinderen met juveniele idiopathische artritis om de symptomen te verminderen en de mobiliteit van het kind. Enbrel heeft ook bewezen effectief in het voorkomen van gewrichtsschade uit vordert te zijn.