Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels voor peuters

Vijf helpt reguleren stoelgang en bloedsuikerspiegel en houden ons verzadigd tussen de maaltijden door. Houd uw kinderen gezond door hen veel hele, natuurlijke voedingsmiddelen die overvloedige hoeveelheden vezels bevatten.

Hoe veel vezels?

Peuters moeten krijgen van vezels uit natuurlijke voedingsmiddelen dagelijks. Hoeveel uw kind nodig afhankelijk van de leeftijd van het kind.

De algemene fiber regel voor kinderen tot de leeftijd van 9 is 5 gram plus hun leeftijd in gram. Een vier-jarige zou moeten eten 9 gram vezels per dag.

Zodra kinderen bereikt de leeftijd van 9, hun fiber behoeften toenemen.

Voedingskeuzes

De meeste verse groenten en fruit bevatten een ruime hoeveelheid vezels. Vergeet niet om de huid op te laten - dat is waar het grootste deel van de vezel is. Aardbeien, appels, bosbessen, bananen, grapefruit, sinaasappels, peren, frambozen, avocado, broccoli, wortelen, groene bonen, erwten, maïs en squash zijn allemaal uitstekende bronnen van vezels en andere belangrijke voedingsstoffen die je peuter nodig heeft om te groeien.

Andere uitstekende keuzes zijn volle granen in de vorm van brood, granen en pasta's. Bruine rijst - niet wit - is ook een goede, kindvriendelijke keuze. Bonen, zaden en noten zorgen voor een goede vezelrijke snacks.

Making Them Eat It

Fiber is relatief eenvoudig om mee te werken in het dieet van uw kind. Terwijl appels zijn een goede bron van vezels, het toevoegen van voedzame pindakaas als dip is leuk en gezond. Pindakaas bevat ongeveer 3 gram vezel per portie, en naast de 5 gram vezels in een medium appel, deze eenvoudige snack heeft een krachtige vezel punch voor kinderen.

Noten en zaden in het algemeen zijn een geweldige manier om vezels toe te voegen aan de maaltijden en snack tijd. Zonnebloem- en pompoenpitten zijn geliefd bij kinderen van alle leeftijden, en zijn klein genoeg om verstikkingsgevaar afzien. Probeer beregening zonnebloempitten op yoghurt of kwark voor een lekkere snack met een extra 3-4 gram vezels.

Een andere smakelijke idee is om roll-ups die de kinderen kunnen helpen met maken. Probeer volkoren tortilla's met pindakaas, rozijnen, fruit plakjes, bessen of bananas-- die allemaal zijn rijk aan vezels. Een ander leuk idee voor maaltijd tijd is om kinderen hebt vullen volkoren tortilla's met magere eiwitten, zwarte bonen en verse groenten zoals paprika, selderij, uien en komkommers. Deze maaltijd is leuk om te maken, leuk om te eten, en meer importantly-- boordevol vezels.

Popcorn is ook rijk aan vezels - en leuk voor kinderen om te eten, met toezicht, natuurlijk.

Voordelen

Fiber heeft vele voordelen voor de gezondheid, en gelijk de meeste kinderen en volwassenen niet genoeg krijgen.

Van verlaagde incidentie van darmkanker voor de preventie van diabetes, vezel een gezondheids- krachtcentrale. Opvoeden tot vezelig voedsel kiezen leidt hen naar een pad van gezondheid die een leven lang meegaan.

Terwijl vezel is bekend voor het regelen van het spijsverteringssysteem, het ook helpt kinderen vol na maaltijd en snack tijden. Omdat de vezels vertraagt ​​de spijsvertering, het houdt kinderen uit overeten junk food, wat kan leiden tot obesitas bij zowel de kindertijd en volwassenheid.

Het kan ook helpen bij gewichtsverlies en beheer en laag houden cholesterolgehalte. Hoewel deze problemen niet aanwezig bij peuters kunnen zijn, kunnen vezels geven kinderen een voorsprong als het gaat om toonaangevende gezond, vol, actief leven.

Waarschuwing

Vezel kan worden ongemakkelijk indien gegeten in overmaat. Echter, de meeste kinderen niet ergens in de buurt van hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels eten, dus overboord gaan is meestal geen probleem.

Als uw kind heeft verbruikt te veel vezels, kunnen symptomen zoals diarree en maagklachten optreden. Dit ontlast zodra de vezel doorwerkt spijsverteringssysteem van het kind.