Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan omega 3?

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan omega 3?

Omega-3 is een essentieel vetzuur dat onderzoek is verbonden met vele voordelen voor de gezondheid, waaronder cardiovasculaire, ogen en huid gezondheid en stemming stabiliteit. Omega-3 is aanwezig in zowel plantaardige voedingsmiddelen en vis. U vindt het ook als voedingssupplementen op elk health food winkel. Echter, het eten van voedsel dat dit vetzuur bevatten zal voordeliger zijn als je zou ook het nemen van extra voedingsstoffen.

Zalm

U wilt dat uw dagelijkse inname van Omega-3 ten minste één gram zijn. Vier gram gekookte zalm geeft 1,2 g omega-3 vetzuur. Kies in het wild gevangen zalm die niet heeft gehad een kleur toegevoegd. Als je het fris kan vinden, het is nog beter. Gerookte zalm ook omega-3, maar het biedt een derde minder dan traditioneel gekookt zalm (gebakken, gepocheerde, gestoomd, etc.).

Walnoten

Van de plantaardige voedingsmiddelen, deze boom moer heeft het hoogste bedrag van de Omega-3 vetzuren. Alle drie de belangrijkste variëteiten walnoten-Engels, zwart-wit-zijn zeer goede bronnen. Een kwart kopje rauwe noten of een eetlepel walnotenolie is een ideale dagelijkse portie.

Lijnzaad

Zowel het lijnzaad en de olie gewonnen uit hen zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Je moet in de koelkast beiden en gebruik ze binnen een maand; anders zullen zij ranzig. Je spijsvertering zal niet in staat om hele lijnzaad verteren. Om ze te eten, eerste maal ze. Bewaar ongebruikte delen geheel. U kunt de zaden toe te voegen aan salades, ontbijtgranen en zelfs zet ze in het beslag van gebak om hun voedingswaarde te verhogen. Gebruik ongeveer een eetlepel lijnzaad per dag.

Reformwinkels houden lijnzaadolie in hun koelvak. Doe een eetlepel per dag in salades, soepen, yoghurt en vrijwel geen voedsel als je van de smaak combinatie. Heeft lijnzaadolie niet gebruiken voor het koken.

Andere Seafoods

Als je een zeevruchten liefhebber bent, heb je andere goede opties voor het krijgen van uw dagelijkse inname van Omega-3 vetzuren. Het eten van vier gram van één van de volgende moet je genoeg geven voor een dag: garnalen, kabeljauw, heilbot, tonijn, coquilles en snapper. Bakken, braden of stoom ze tot de meest Omega 3. In het algemeen behouden, roken en frituren laat de vis van ongeveer een derde van hun Omega 3 supply.

Extra Omega-3 Voedsel bronnen

Broccoli, bloemkool, winter en zomer squash, en groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en boerenkool, zijn goede bronnen, maar niet zo rijk aan Omega-3 vetzuren zoals zalm, walnoten of lijnzaad.

Op dezelfde manier kunt u ook krijgen Omega 3 uit sojaproducten (rauwe tofu, gekookte sojabonen en miso), kruiden, zoals oregano en kruidnagel, en van aardbeien en frambozen.