Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan citroenzuur?

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan citroenzuur?

Citroenzuur smaakt zeer zuur en scherp, het uitlokken van een rimpelen sensatie. Het komt van nature in bepaalde voedingsmiddelen, vooral vruchten. De voedingsindustrie voegt doelbewust het naar andere levensmiddelen tijdens de productie, vooral omdat het fungeert als een effectieve conserveermiddel, het afschrikken van Browning en bederf. Commercieel geproduceerde citroenzuur wordt kenmerkend bereid door het combineren van suiker, melasse of dextrose met een stam van schimmel en te laten gisten.

Citrusvruchten

Zoals hun naam al aangeeft, citrusvruchten haven de hoogste concentraties van citroenzuur. Citroenen en limoenen en hun onverdunde sappen bevatten de meeste citroenzuur, gevolgd door grapefruits, dan sinaasappels. Limonade en limeade dranken en poeders bevatten de volgende hoogste doses van citroenzuur van voedsel of drank. Concentraties van citroenzuur in limonades en limeades verschillen per merk.

Andere groenten en fruit

Meest alle bessen bevatten citroenzuur, met inbegrip van veenbessen, frambozen, aardbeien, kruisbessen en aalbessen. Rode bessen over een bijzonder grote hoeveelheid citroenzuur, in de mate dat sommige jam recepten staan ​​bessensap als vervanging voor citroensap. Andere vruchten die citroenzuur bevatten ananas en tamarinde. In het algemeen, hoe scherp een fruitsmaken, hoe citroenzuur bevat. Elke ingeblikt fruit, citrus of anderszins, kan citroenzuur bevatten - lees het ingrediënt etiket om zeker te zijn. Zoals voor groenten, tomaten, aardperen en zakken sla bevatten citroenzuur.

Dranken

Citroenzuur wordt toegevoegd aan bijna alle koolzuurhoudende frisdranken. De grootste bedragen worden toegevoegd aan fruitsmaak frisdranken, met name de citrussmaak variëteiten. Meeste alcoholische dranken geen citroenzuur, met uitzondering van wijn. Citroenzuur vormen van nature in wijn tijdens de gisting, en wordt soms later toegevoegd om duidelijkheid te verbeteren.

Divers

Meest alle jam en fruitconserven bevatten citroenzuur. Zelfs als de jam niet werd gemaakt van een vrucht met citroenzuur, zoals druiven wordt toegevoegd tijdens de productie aan de balans noodzakelijke stabilisatie te verkrijgen. Bakkers gebruiken citroenzuur in zuurdesembrood te geven dat zure smaak, vaak verwijzend naar het als "zure zout." Andere bronnen van citroenzuur bevatten sorbet, met fruitsmaak yoghurt, zure snoepjes, vitamine C supplementen en sommige kazen.