Welke voedingsmiddelen veroorzaken rimpels?

Welke voedingsmiddelen veroorzaken rimpels?

Regelmatig consumeren levensmiddelen gemaakt van bepaalde producten kan uiteindelijk leiden tot rimpels en rimpels op andere delen van het lichaam. Ingrediënten en voedingsstoffen die ontstekingen en celbeschadiging kan collageen en elastine verslechteren, de twee belangrijkste elementen voor het voorkomen of verminderen van rimpels. Het eten van een gezond dieet, en het beperken van schadelijke voedingsmiddelen, kan leiden tot een jeugdige huid en een algehele verbetering van de gezondheid.

Hoog suikergehalte

Mensen die regelmatig onder meer voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte in hun dieet in gevaar zijn voor de huid die is saaier, en meer gerimpeld, dan degenen die die soorten voedsel te beperken, aldus MSNBC.com. Dit gebeurt door glycatie, een orgaan proces dat de combinatie van suiker reizen in de bloedbaan en bepaalde eiwitten omvat. Deze combinatie levert een molecuul dat schade collageen en elastine, de twee vezels in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor het houden van een stevige huid en elastisch. Nadat de vezels beschadigd zijn, ze droog en breekbaar, wat leidt tot rimpels en verslapping van de huid. Glycosylering kan ook transformeren collageen dat beter bestand is tegen rimpels, type III, collageen type I, wat kwetsbaarder. Om rimpels van levensmiddelen met veel suiker te voorkomen, moet een persoon suiker beperken tot niet meer dan 10 procent van haar dagelijkse calorieën.

Bewerkte voedingsmiddelen

Verwerkte voedingsmiddelen, zoals de verpakte producten in een supermarkt, zijn meestal ontdaan van voedingsstoffen, zoals antioxidanten, volgens de Reader's Digest. Antioxidanten beschermen cellen tegen schade door vrije radicalen, moleculen gevormd wanneer het lichaam verwerkt voedsel dat collageen kan beschadigen en rimpels. Het beperken van de bewerkte levensmiddelen in het voordeel van verse, antioxidant-rijke voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten, kan schade door vrije radicalen tegen te gaan.

Alcohol

Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot rimpels door het creëren van een ontsteking van de huid. Wanneer de lever metaboliseert alcohol, creëert het de giftige chemicaliën aldehyden en ketonen, die cellen beschadigen en de huid ontsteken. Consistente ontsteking op cellulair niveau kan rimpels veroorzaken, volgens MedicineNet. Een persoon moet ook niet langer ten minste drie uur drinken van alcohol voor het slapen gaan. Alcohol verhoogt de mogelijkheid van capillaire lekkage, die de huid te verzakken en bloat veroorzaken, geeft aan de Universiteit van Maryland Medical Center. Liggen te snel na het drinken verhoogt zelfs hoger het risico voor deze lekken.