Welke voedingsmiddelen moet je eten om je cholesterol te verlagen

Voeding en de voeding in verband met het zijn belangrijke elementen in de preventie en behandeling van een hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie). Inzicht in de types van cholesterol en welke voedingsmiddelen bevorderen goede cholesterol en welke kunnen leiden tot verhoogde niveaus van slechte cholesterol is een eerste stap bij het bepalen welke voedingsgewoonten belang. Veel recent onderzoek is gewijd aan het gebied van voeding, en het is nu mogelijk om te begrijpen welke voedingsmiddelen te eten lagere slechte cholesterol.

Definities

"Slechte" cholesterol: Low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol wordt aangeduid als de slechte cholesterol. Aangezien dit cholesterol zweeft rond in de bloedstroom, het langzaam maar zeker opbouwt op de binnenwanden van de bloedvaten. Dit is het proces dat bekend staat als arteriosclerose.

LDL cholesterol afzettingen op de kanaalwanden van de bloedvaten en geleidelijk smaller die kanalen, waardoor het hart harder werken om bloed door het lichaam, één van de belangrijkste oorzaken van hypertensie (hoge bloeddruk) circuleren.

De LD cholesterol afzettingen gevormd op deze binnenwanden vat te mengen met andere lichamelijke stoffen, waardoor de vorming van tandplak. Deze plaque opbouw zorgt ervoor dat de bloedvaten deel van hun benodigde elasticiteit, waardoor de aandoening bekend als atherosclerose verliezen.

Deze buildups en het resulterende verlies van elasticiteit van bloedvaten factoren die bijdragen aan de blokkering van de dunne bloedvaten die de hersenen en de hartspier, waardoor beroertes of een hartaanval voeden.

"Goede" cholesterol: High-density lipoproteïne (HDL) cholesterol wordt beschouwd als de goede cholesterol in het bloed omdat personen met hoge niveaus van HDL bij lagere risico op een hartaanval, zoals door de American Heart Association.

Personen met niveaus van HDL-cholesterol lager dan 40 MGM / dL worden beschouwd als een verhoogd risico op hart-en vaatziekten.

Voedingskeuzes

Foods overwogen om cholesterol te verlagen omvatten sojaproducten (sojamelk, tofu en meer), voedingsmiddelen met omega-3-vetzuren (walnoten, koud water vis), bosbessen, knoflook en appel.

Bovendien, het toevoegen van meer oplosbare vezels aan uw dieet helpt om slechte cholesterol te verlagen. Zemelen en volkoren granen zijn goede voorbeelden, waaronder haver producten. De meeste verse groenten en fruit bieden ook oplosbare vezels.

Gezond eten

Het maken van gezonde voedingskeuzes te helpen voorkomen of verlagen een hoog cholesterolgehalte is ook over wat niet op te nemen in uw dieet, of in ieder geval te voorkomen dat op een frequente basis.

Verminderen of te elimineren transvetten. Deze worden vaak gevonden in de bakkerij, snacks, sommige margarines en andere bewerkte voedingsmiddelen.

Verminder rood vlees en ei-inname. Grootte van de porties voor vlees mag niet groter dan een pak speelkaarten zijn. Koop mager vlees of vet trimmen vóór het koken. Vergeet niet de "verborgen" eieren in gebakken producten.

Zuivel zijn belangrijk om te worden opgenomen in uw dieet. Kies zuivelproducten die weinig vet.

Overwegingen

Naast een gezonde voeding, is het belangrijk om regelmatige lichaamsbeweging krijgen, tenminste 30 minuten per dag, vijf tot zeven dagen per week.

Stoppen met roken.

Afvallen als je overgewicht hebt.