Welke voedingsmiddelen kan ik eten om te helpen mijn acne?

In het verleden velen geloofden dat acne wordt veroorzaakt door het eten te veel chocolade of te veel frieten. Maar wetenschappers moeten nog een duidelijk verband tussen deze voedingsmiddelen en acne te vinden. Breakouts zijn niet direct aangesloten op dieet. Acne wordt veroorzaakt door hormonen en overactieve talgklieren. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die invloed kunnen de concentraties van bepaalde hormonen, die op hun beurt veroorzaken acne. Het kappen van uw consumptie van deze voedingsmiddelen kan u duidelijkere huid.

Oudewijvenpraat

Acne is een probleem dat van invloed op meer dan 40 miljoen Amerikanen. Door de jaren heen hebben mensen geprobeerd om de oorzaak van de conditie van de huid te vinden. Velen hebben acne toegeschreven aan bepaalde voedingsmiddelen. Moeders waarschuwden hun kinderen dat het eten van pizza of chocolade hen puistjes zou geven. Het leek logisch dat vettig voedsel veroorzaakt vette huid. Er is echter geen duidelijk wetenschappelijk bewijs dat verhalen van deze oude vrouwen ondersteunt. Acne wordt niet veroorzaakt door het eten van pizza of chocolade. Vette huid wordt veroorzaakt door hormonen, geen frietjes.

Wat zijn de oorzaken Acne

De bron van acne kan terug naar overactieve talgklieren worden getraceerd. Deze klieren produceren een natuurlijke olieachtige substantie bekend als talg. Talg houdt de huid zacht en glad. Te veel talg kan leiden tot acne.

Talgklieren worden gecontroleerd door een mannelijk geslachtshormoon testosteron genoemd. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Te veel testosteron zorgt ervoor dat de talgklieren overactief en produceren van een teveel aan talg. De talg bouwt in de haarzakjes, waardoor het een broedplaats voor Propionibacterium acnes, een bacterie die puistjes veroorzaakt.

Dieet

Er zijn geen wonder voedsel dat acne te voorkomen, maar dat betekent niet betekende dat dieet geen rol spelen. Het eten van een uitgebalanceerd dieet houdt je hele lichaam gezond, met inbegrip van uw huid. Het omgekeerde is ook waar.

Een recente studie van RMIT University en Royal Melbourne Hospital een verband gevonden tussen glucose, insuline niveaus en acne. Het eten van grote hoeveelheden geraffineerde suiker verhoogt insuline niveaus. Dit leidt tot het lichaam produceren extra testosteron. Overmaat testosteron verhoogt de talgproductie, die acne veroorzaken. Daarom, terwijl het gewoon het eten van chocolade niet zal geven u puistjes, een dieet hoog in geraffineerde suiker kan leiden tot meer frequente breakouts.

Voedingsmiddelen te eten

De huid is de intrinsiek verbonden met de rest van het lichaam. Een gezond lichaam betekent een gezonde huid. Het eten van een uitgebalanceerd dieet zal niet alleen het verbeteren van uw algehele gezondheid, maar het kan ook helpen uw acne. Een evenwichtige voeding bestaat uit vers fruit en groenten en volle granen. Het beste is om verwerkte voedingsmiddelen, die vaak bevatten geraffineerde suiker te vermijden. Een enkele candy bar geeft je geen puistjes. Echter, een dieet dat bestaat uit een heleboel junk food uw insuline niveaus verhogen, wat leidt tot meer frequente breakouts.

Als je een zoetekauw bent, probeer dan het vervangen van geraffineerde suikers met natuurlijke suikers. Bijvoorbeeld, vruchtensappen zijn veel gezonder dan koolzuurhoudende dranken. Ruwe honing is een uitstekend alternatief voor witte suiker.

Water

Drinkwater zal het uiterlijk van uw huid, maar ook uw algehele gezondheid te verbeteren. Als je niet van water, kunt u andere vloeistoffen, zoals thee en vruchtensappen drinken. Vermijd alles met toegevoegde suiker. Cafeïne is een diureticum, dat je daadwerkelijk kunt uitdrogen. Beperk uw inname van koffie en energiedrankjes zoals Red Bull.

Voordelen

De effectiviteit van de behandeling van acne met speciale diëten is discutabel. Echter, de algehele gezondheid voordelen van een evenwichtige voeding zijn duidelijk. Door het eten van een dieet vol met volle granen, fruit, groenten en onverzadigde vetten, zult u zich beter voelen en meer energie hebben. Als je je zorgen maakt over je gewicht bent, kan een evenwichtige voeding helpen schuur de extra kilo's. En, als een extra voordeel, het kan uw acne te wissen, ook.