Welke voedingsmiddelen eet je cholesterol te verlagen?

Het verlagen van uw cholesterol kan gedaan worden door het eten van een hart-gezond dieet rijk aan oplosbare vezels, zoals uiteengezet door de American Heart Association. Het benadrukken van bepaalde voedingsmiddelen bekend om hun cholesterolverlagende eigenschappen zal u helpen sneller resultaten te verkrijgen. U zult ook uw cholesterol te verlagen door het elimineren, of aan strenge beperkingen, verzadigde vetten en transvetten uit je dieet.

Oplosbare vezels

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan oplosbare vezels. Volgens de American Heart Association, voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels helpen uw "slechte" cholesterol bekend als LDL (low-density lipoprotein) te verlagen. Oplosbare vezels verhoogt ook je "goede" cholesterol bekend als HDL (high-density lipoprotein). De Mayo Clinic stelt dat 10 of meer gram oplosbare vezels per dag wordt zowel uw totaal en LDL-cholesterol te verlagen. Deze vorm van vezels vermindert ook de absorptie van cholesterol in de darmen. Oplosbare vezelrijke voedingsmiddelen zijn volle granen zoals haver, gerst, volkoren, bruine rijst en andere minder bekende granen zoals quinoa, gierst en triticale; peulvruchten zoals bruine bonen, zwarte bonen, kikkererwten en linzen; plus een verscheidenheid aan groenten en fruit.

Havermout, haverzemelen en gerst zijn bijzonder nuttig bij het verlagen van cholesterol, volgens de Mayo Clinic. Slechts 1 1/2 kopjes gekookte havermout biedt 6g van oplosbare vezels.

Eet appels, pruimen en peren. Deze vruchten zijn beide hoog in antioxidanten en oplosbare vezels. Biologische rassen wordt aangeraden om pesticiden te vermijden.

Omega-3 vetzuren

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Volgens de Mayo Clinic, zijn deze voedingsmiddelen is aangetoond dat "slechte" cholesterol. Ze kunnen ook de bloeddruk nummers verminderen en het risico van bloedstolsels verminderen. Zalm is vooral hoog in omega-3 vetzuren. Andere koud water vissen omvatten haringen, meer forel, makreel, witte tonijn (in water) en sardines. De American Heart Association raadt het eten van deze vis minstens twee keer per week. Als je niet van vis te eten, kunt u uw omega-3 vetzuren te krijgen van gemalen lijnzaad, koolzaadolie of visolie supplementen.

Heart Gezonde Noten

Eet meer gezonde noten. Volgens de USDA en de Mayo Clinic, kan deze cholesterol verlagen door merkbare hoeveelheden. Walnoten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren - een vetzuur dat helpt bloedvaten elastisch en gezond. Andere hart-gezonde moer variëteiten bevatten amandelen, pistachenoten, hazelnoten en zonnebloempitten. Het is raadzaam u een handvol van deze noten dagelijks eten.

Plantensterolen verrijkte voedingsmiddelen

Eet een verscheidenheid van voedsel verrijkt met plantensterolen. Deze voedingsmiddelen kunnen helpen lager cholesterol met maar liefst 10 procent, zegt de American Heart Association. Sinaasappelsap, yoghurt, yoghurt drankjes en margarines zijn enkele van de verrijkte voedingsmiddelen te vinden op de markt. Het duurt minimaal 2 g plantensterolen per dag om een ​​verlagend effect op cholesterol volgens de USDA.

Ander

Gebruik olijfolie. Hoewel niet een voedingsmiddel, olijfolie bevat een schat aan antioxidanten die LDL-cholesterolgehalte kan verlagen. De USDA en de Mayo Clinic raden het kiezen van extra vierge olijfolie, omdat het minder bewerkt dan andere rassen. Consumeer 2 el. olijfolie dagelijks om gezondheidsvoordelen te plukken.