Welke vitamines zijn van vitaal belang voor vrouwen?

Van de 30 vitaminen en mineralen die we elke dag voor een optimale gezondheid nodig hebben, vrouwen moeten specifieke voedingsstoffen aan hun specifieke behoeften te voldoen gedurende de fasen van hun leven. Bijvoorbeeld, doorgaans vrouwen in de vruchtbare leeftijd moet minder calcium dan vrouwen die na de menopauze. Het ontvangen van een adequate inname van de voedingsstoffen hieronder kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat speciale voedingsbehoeften van een vrouw wordt voldaan.

Foliumzuur

Voor vrouwen die zwanger zijn of van plan bent om kinderen te krijgen, waarbij ten minste 400 mcg foliumzuur per dag kan helpen verlagen van de risico's van de geboorte-gerelateerde afwijkingen en bloedarmoede. Onderzoek samengevat door de Linus Pauling Institute aan dat foliumzuur ook het risico op bepaalde vormen van dementie, kanker en hoge bloeddruk kunnen verlagen.

Vitamine C

Waarbij 250 mg vitamine C tweemaal daags helpt immuunsysteem ondersteuning te bieden en is cruciaal voor het eiwit collageen bouwen. Vitamine C is vooral handig voor vrouwen om te helpen bij het voorkomen galblaas ziekte. Vrouwen die met vitamine C aan te vullen zijn 34 procent minder kans om de galblaas ziekte te ontwikkelen, volgens een studie door Dr Joel Simon in 2000.

Calcium

Vrouwen tussen 18 en 50 moeten ongeveer 1000 mg calcium per dag om het risico van osteoporose, evenals hoge bloeddruk en sommige vormen van kanker. Vrouwen 51 en hoger hebben ongeveer 1200 mg per dag.

Vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine die een essentiële voedingsstof nodig bloedstolling. Voor vrouwen ouder dan 24, verkrijgen 90 mcg vitamine K dagelijks gunstig helpen sommige vormen van kanker te voorkomen, evenals het verbeteren van botdichtheid, volgens de Framingham Heart Study 1996-2000.

Essentiële vetzuren (EFA's)

Omdat ons lichaam niet in staat om essentiële vetzuren te creëren, moeten we ze krijgen, ofwel via onze voeding of via supplementen. Het nemen van twee eetl. hoge lignan lijnzaadolie dagelijks helpen verlichten veel PMS (premenstrueel syndroom) en overgangsklachten en helpen voorkomen ontwikkelen sommige kankers die afhankelijk hormonen, zoals borstkanker en kanker van de baarmoeder.

Vitamine E en Selenium

Vitamine E is een van de vier vetoplosbare vitaminen, en als een antioxidant, vitamine E is essentieel voor optimale gezondheid. Waarbij 400 mg van natuurlijke vitamine E kan helpen om het risico op bepaalde vormen van kanker, ziekte van Alzheimer en hart-en vaatziekten, volgens studies samengevat in betere voeding, april 2009.

IJzer en Magnesium

Waarbij 15 mg ijzer per dag voor vrouwen 19-50 zorgt ervoor dat ze krijgen voldoende ijzer, nodig voor het maken van rode bloedcellen, het immuunsysteem ondersteunen en energieproductie. Waarbij 400 mg magnesium per dag kan helpen om de bloeddruk op gezonde niveaus, biedt immuunsysteem en helpt bij het voorkomen van osteoporose, volgens de National Institutes of Health. Voor vrouwen die zwanger zijn, kan magnesium ook helpen bij het voorkomen en behandelen van pre-eclampsie tijdens de zwangerschap.