Welke vitamines zijn essentieel voor Eye Sight?

Welke vitamines zijn essentieel voor Eye Sight?

Vitamines spelen een cruciale rol in de algehele gezondheid van het oog en veel vitamines werken samen om de ogen te beschermen tegen leeftijdsgebonden oogziekten. Het nemen van supplementen kan helpen, maar het is altijd het beste om zo veel voeding mogelijk te krijgen van de hele voedsel, zoals fruit en groenten.

Vitamine E

Vitamine E is een essentiële voedingsstof voor gezichtsvermogen. Deze vitamine helpt om de ogen te beschermen tegen het ontwikkelen macular degeneratie, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De universiteit zegt dat maculaire degeneratie is een van de belangrijkste oorzaken van blindheid bij mensen ouder dan 55. De aanbevolen dagelijkse dosis van vitamine E is 400 IE. U kunt ook een adequaat niveau van vitamine E te krijgen door het eten van bosbessen, olijven, amandelen, mosterd greens, boerenkool, spinazie en papaya.

Bèta-caroteen

Krijg 15 mg per dag van beta-caroteen aan maculaire degeneratie te voorkomen, adviseert de Universiteit van Maryland Medical Center. Deze vitamine is een pigment in planten en groenten. Het lichaam zet bètacaroteen tot retinol, de meest krachtige vorm van vitamine A. De voedingsstof in wortels, spinazie, zoete aardappelen, boerenkool, pompoen en donkere groene bladgroenten.

Luteïne

Luteïne is een carotenoïde dat gezondheid van het oog houdt door het voorkomen van macula degeneratie en staar, volgens Natural News. Deze voedingsstof wordt ook in wortels en veel andere groenten die ook beta-caroteen en andere vitaminen essentieel voor gezichtsvermogen bevatten. Eet salades met donker groene bladgroenten, wortelen, radijs en tomaten om een ​​goede dagelijkse dosis van luteïne krijgen. Deze voedingsstof is ook gevonden in gepigmenteerde vruchten zoals bosbessen en frambozen.

Vitamine C

Vitamine C is een andere vitamine die ervoor zorgt dat je ogen gezond. Deze voedingsstof helpt bij het voorkomen van schade door vrije radicalen, dat kan invloed hebben op de ogen. Het werkt met vitamine E en A algehele bescherming van de instantie door het versterken van het immuunsysteem en het beschermen van weefsels en cellen. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan 500 mg vitamine C per dag aan maculaire degeneratie te voorkomen. Vitamine C is ook gevonden in voedsel zoals wortelen, sinaasappels, ananas, papaya en bosbessen.