Welke soorten voedsel kan produceren vitamine E?

Welke soorten voedsel kan produceren vitamine E?

Vis oliën en eieren zijn slechts enkele voorbeelden van voedingsmiddelen met een hoog vitamine E. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, vitamine E essentieel voor de vorming van rode bloedcellen. Deze vitamine helpt ook het lichaam een ​​betere baan met behulp van vitamine K en andere voedingsstoffen. Eet vitamine E-rijke voedingsmiddelen op regelmatige basis voor een optimale gezondheid.

Olijven

'S Werelds gezondste voedingsmiddelen zegt dat olijven zijn een rijke bron van vitamine E en omega-3 vetzuren. Voeg gehakte olijven aan uw salade of motregen koudgeperste extra vierge olijfolie op andere favoriete gerechten. U kunt ook olijven toevoegen aan pita broodjes, pizza's, pasta's en spaghetti. Alle soorten olijven zijn hoog in vitamine E. Probeer verschillende soorten, zoals groen, zwart, kalamata en Gaeta.

Spinazie

Gezondste voedingsmiddelen lijsten 's Werelds spinazie als een goede bron van vitamine E. Spinazie is ook rijk aan mineralen en andere vitamines, zoals calcium en vitamine A en C. Eet een rauwe spinazie salade twee tot drie keer per week. Voeg zonnebloempitten, tomaten en andere groenten samen met uw favoriete dressing om de smaak van uw salade te verbeteren.

Amandelen

Amandelen zijn ook rijk aan vitamine E, samen met andere voedingsstoffen, zoals calcium en omega-3 vetzuren. U kunt amandelen toevoegen aan zowat elk gerecht. Strooi geschaafde amandelen op een salade of voeg ze toe aan gebakken voedingsmiddelen zoals kip. Om amandel kip, giet twee kopjes geschaafde amandelen in een kom gevuld met drie kopjes olijfolie. Marineren twee of meer kipfilet in dit mengsel gedurende 30 minuten en plaats op een ovenschaal. Strooi extra amandelen en mozzarella kaas bovenop voordat u het in de oven. Bak op 350 graden gedurende 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Bosbessen

Bosbessen zijn ook een rijke bron van vitamine E en andere antioxidanten zoals vitamine A en C. bosbessen toe aan een aardbei banaan smoothie of strooi deze bessen op uw ontbijtgranen in de ochtend. Kies vers geplukte bosbessen in plaats van bevroren variëteiten. Bosbessen komen meestal in het seizoen tijdens de lente en zomer maanden, afhankelijk van waar je woont.