Welke soorten van CT-scanners zijn er beschikbaar?

Welke soorten van CT-scanners zijn er beschikbaar?

CT scanners jaren gebruikt voor helderder beelden van weke organen krijgen binnen het lichaam van een patiënt. Veel mensen denken van letsels aan het hoofd als ze denken aan CT-scanners. Dit type scan kan ook worden gebruikt bij hartpatiënten, respiratoire patiënten, kankerpatiënten en een verscheidenheid van andere patiënten met een aandoening die een duidelijk beeld van interne zachte weefsels vereist. CT scanners zijn sterk omdat eerst in 1970 uitgevoerd verbeterd.

Conventionele Scanners

De conventionele CT-scanner was de eerste CT-scanner die in 1970 in praktijk is gebracht. Op het moment, deze scanners waar beschouwd revolutionair. Deze scanner is geproduceerd voor draadloze technologie, zodat grotere kabels zijn bevestigd aan één uiteinde van de rotatie buis. Om klitten deze kabels te voorkomen, moet de CT-scanner worden gedraaid in omgekeerde nadat een foto rotatie. Dit resulteerde in een langere scantijd.

Spiraal Scanners

Spiral CT scanners werden in gebruik gebracht in 1989 en versneld de tijd die nodig is voor een CT-scan. De reden voor de toename van CT scantijden komt door het vermogen van spiraalvormige scanners continu roteren in een richting terwijl de patiënt wordt bewogen door het scannen ring. De toename van scansnelheid van de spiraal CT scanner ingeschakeld ook dunnere beeld plakjes het afgetaste gebied, die de arts helpen bij de diagnose.

Multislice Scanners

In 1998 werd de volgende generatie van CT-scanners in de multislice scanner geïntroduceerd. Deze scanner kunnen artsen meerdere beeldvlakken vangen tijdens rotatie van de CT röntgenbuis. Deze mogelijkheid is versneld de tijd die nodig CT scans vullen boven dat van de spiraal scanner. Het beeld plakjes gevangen genomen door de multislice scanners zijn ook dunner dan die haalbaar is met de spiraal scanner zijn. De technologie van de mutislice scanner werd uitgebracht in 1998, maar werd voortdurend gewerkt en verbeterd tot 2001.

Electron Beam Scanners

Ook bekend als ultrasnelle CT scanners, de elektronenbundel scanner gebruikt een volledig andere technologie dan de rest van de CT-scanners. Een gefocusseerde elektronenbundel wordt gevormd van een elektronenkanon. Dit elimineert de noodzaak van bewegende mechanische onderdelen en resulteert in de snelste CT scantijden die zijn uitgevoerd tot op heden. Elektronenbundel scanners werden eerst gebruikt om organen die bewegen, zoals het hart en de longen scannen. De snelle scanmogelijkheden van deze scanner maakt foto's vast te leggen als een stilstaand beeld, hoewel het orgel is nog steeds in beweging binnenkant van de patiënt.