Welke soorten tests worden gebruikt in dierproeven?

Welke soorten tests worden gebruikt in dierproeven?

Dierproeven is controversieel vanwege de inherente wreedheid in de praktijk. De praktijk valt tevens onder discussie omdat de resultaten van dierproeven niet altijd geschikt voor de mens. Proeven waarbij weefselmonsters en andere methoden zijn meer van toepassing zijn op mensen en geen dieren schaden. Toch duizenden tests worden uitgevoerd op proefdieren elk jaar in de Verenigde Staten en over de hele wereld. De Environmental Protection Agency mandaten dierproeven voor bepaalde producten.

Soorten testen op proefdieren

De meest voorkomende dieren die worden gebruikt voor onderzoek en proeven zijn muizen, ratten, fretten, konijnen, primaten (apen), varkens, katten, honden, kikkers, cavia's, vissen, schapen en vogels. Andere dieren, zoals geiten, eveneens worden gebruikt in testen en onderzoek.

Stoffen en Producten Algemeen Getest op Animal onderwerpen

Voedingsmiddelen, dranken, drugs (zowel illegale als legale), alcohol, schoonmaakmiddelen, pesticiden, insecten en slangengif, conventionele wapens, biologische wapens, chemische wapens, radioactieve stoffen, bacteriële en virale infecties, ziekte, aardolieproducten, vaccinaties, cosmetica, persoonlijke hygiëne producten, rook van brandende stoffen worden getest op dieren.

Andere situaties getest op dieren

Proefdieren worden getest bij auto-ongevallen, decompressiekamers en motion simulators. Ze zijn besmet met ziektes, die besmet zijn met kankergezwellen, onderworpen aan trauma's, zoals hoofd- en wervelletsels, geschoten met geweren, opgeblazen in explosies, gekookt, in brand gestoken, verslaafd aan drugs, gebruikt voor chirurgie en andere medische procedures te oefenen, geïnduceerde met convulsies en verlamd.

Wie voert deze tests?

Dierproeven wordt vaak gedaan door de medische industrie, milieuorganisaties, de landbouw, de luchtvaartindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie, consumenten producten testers, cosmetica bedrijven, schoonmaak-producten fabrikanten, de militairen en anderen die producten of situaties die kunnen testen invloed op de mens of het milieu.

Hoe worden de tests uitgevoerd?

De test wordt gewoonlijk uitgevoerd totdat het dier sterft. Als de test het dier niet doodt, het dier gewoonlijk gedood door onderzoekers zodat een autopsie en andere tests kunnen worden uitgevoerd. Gezamenlijke proeven omvat verzadigen huid stoffen, sproeien de ogen, injectie, inhalatie Chambers, met simulatoren, elektrische schokken, branden, gedwongen voederen, isolatie, honger, chirurgische procedures, infecteren met ziekte of kanker, verdrinking en trauma aan het lichaam, hoofd of extremiteiten. Pijnstillers worden niet gebruikt, zodat de effecten van de testen is duidelijk en niet beïnvloed door de pijnstillende medicijnen.