Welke soorten schepen zijn Normal op een CT-thorax?

Welke soorten schepen zijn Normal op een CT-thorax?

Een CT-scan van de bloedvaten van de borst, medisch bekend als een computertomografie angiogram, kunnen normale en abnormale slagaders en aders detecteren. Een CT-scan combineert geavanceerde computer-technologie met röntgenapparatuur om meerdere beelden, in doorsneden, van de inwendige organen of vaten te produceren. Naast het netwerk van vaten, de borst of thoracale holte bevat het hart, longen en luchtwegen. Normale of gezonde vaten vrij van nadelige omstandigheden, zoals aneurysma's, atherosclerose en veneuze bloedstolsels.

Bloedvaten

De borstholte bevat een netwerk van slagaders, aders en haarvaten - elastische, tube-achtige vaten die het bloed vervoeren. Slagaders voeren zuurstofrijk bloed gepompt vanuit het hart naar het lichaam en aderen terug-de zuurstofrijk bloed naar het hart. Haarvaten, de kleinste schepen, sluit slagaders en aders. De kist bevat een aantal van de dominante schepen met bloed: de aorta, met bloed van het hart; de pulmonale arterie en ader, bloed naar en van het hart; en de bovenste vena cava, met bloed van het hoofd, nek en armen.

Aneurysma

Een van de dingen die normale schepen zullen gratis zijn is een aneurysma. Aneurysma's zijn zwellingen, ballonvaren of uitstulpingen die op de muur van een schip lijken, maar komen het meest voor in de aorta, de slagader uitvoeren zuurstofrijk bloed van het hart. Hoewel een klein aneurysma niet bijzonder schadelijk, kan dit leiden tot ernstige problemen, zoals afzettingen van plaque (vet en calcium), bloedstolsels en zelfs een breuk in de vaatwand.

Atherosclerose

Een andere voorwaarde normale borst schepen zal bevatten is atherosclerose, afzettingen van plaque binnen zijn muren. Na verloop van tijd, deze deposito's zich ophopen, het verkleinen van de vat en vertragen de bloedstroom. Geleidelijk onvoldoende hoeveelheden bloed naar weefsels, een aandoening bekend als ischemie. Een dergelijke verstopping in de kransslagader (hart) slagaders kan pijn op de borst (angina pectoris) te veroorzaken en zelfs leiden tot een hartaanval.

Veneuze bloedstolsels

Een CT-scan van normale vaten geen bloedstolling in de aderen onthullen. Bloedstolsels in de bloedvaten kan worden veroorzaakt door langdurige immobiliteit, zoals bedrust, en door verwondingen en infecties. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door zwangerschap en hormonen zoals oestrogeen en pil volgens de Cleveland Clinic. Een dergelijk stolsel kan zonder een ader en reizen naar de longen, een aandoening bekend als pulmonaire embolie breken.