Welke soorten fruit zijn rijk aan eiwitten?

Welke soorten fruit zijn rijk aan eiwitten?

U weet wellicht dat vruchten zijn een smakelijke bron van vezels en suiker - maar ze kunnen ook hoog in eiwit. Met uitzondering van mango, cranberry en kersen, alle vruchten bevatten sommige eiwitten varieert van 0,3 g in een appel tot 4 g per avocado.

High Protein Vruchten

Meeste verse vruchten minder dan 2 g eiwit per portie. Er zijn echter uitzonderingen. Een kopje avocado, heeft bijvoorbeeld 4 g eiwit, terwijl een kop eendracht druiven heeft 2 g eiwit. Een kopje loganbes heeft 2,2 gram eiwit en een kop moerbeibessen 2 g eiwit.

Fruit Salad of Smoothies

Fruitsalades en smoothies zijn gemakkelijk te bereiden. U kunt mixen loganbessen, eendracht druiven, moerbeien en zelfs avocado aan een eiwit-rijke fruitsalade maken. Of gooi het allemaal in een blender met een beetje melk en fruit yoghurt om een ​​smakelijke smoothie maken - u kunt ook een 1 theel. pindakaas voor een beetje meer eiwit kick.

Eiwitbehoefte

Het is aanbevolen dat 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën afkomstig uit eiwitten. De volgende aanbevelingen in gram per dag. Kinderen van 1 tot 3 moeten 13 g eiwit. En kinderen van 4 tot 8 moet 19 g eiwit per dag verbruikt. Meisjes die 14-18 moet 46 g, terwijl jongens van dezelfde leeftijdsgroep 52 g per dag moeten hebben. Vrouwen in de leeftijd 19-70 en hoger moeten 46 g hebben, terwijl mannen in dezelfde leeftijdsgroep 56 g eiwit per dag moeten consumeren.

Soorten Protein

Een complete eiwitbron, ook wel hoogwaardige eiwitten, geeft alle essentiële aminozuren. Dit zijn dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, melk, eieren en kaas. Een onvolledige eiwitbron is een die laag in één of meer van de essentiële aminozuren. In dit geval is het noodzakelijk om complementaire eiwitten te consumeren - voedselbronnen dat twee of meer onvolledige eiwitbronnen dat voldoende bron hoeveelheden van de essentiële aminozuren zal creëren. Rijst en droge bonen zijn bronnen van complementaire eiwitten. Je lichaam kan aanvullende eiwitten die worden gegeten binnen dezelfde dag combineren zodat het niet nodig deze eten tegelijk.