Welke producten bevatten guargom?

Welke producten bevatten guargom?

Guargom is een voedsel en industriële additief gemaakt van guar bonen, een belangrijk gewas in India en Pakistan. De bonen ook gekweekt in de Verenigde Staten, Australië en Afrika. Guargom bestaat uit een grof of fijn poeder door het verwijderen van de schil van guar bonen en malen ze een poeder gezeefd om onzuiverheden te verwijderen produceren. Een andere naam voor guargom is op garantie.

Zuivelfabriek

Guargom fungeert vaak als een verdikkingsmiddel in verschillende zuivelproducten. Deze producten omvatten dergelijke bekende producten als melk en yoghurt. Minder gangbare producten met inbegrip van kefir (een gefermenteerde melkdrank) en vloeibare kaas, waaronder bereide kaas sauzen, kan ook guargom bevatten.

In andere zuivelproducten, guargom fungeert als een verdikkingsmiddel en voert de secundaire functie bij te dragen tot het product homogeen te houden. Ijs, bijvoorbeeld, heeft de neiging te scheiden. Guargom is een van de ingrediënten voor de andere bestanddelen stimuleren gelijkmatig gemengd blijven. Guargom wordt gebruikt op dezelfde manier in sorbet.

Baked Goods

Bij gebruik in gebak, guargom vervult een aantal belangrijke functies. Het geeft deeg extra veerkracht, om grotere en lichter dan zonder het additief stijgen. Dit proces weer neigt de opbrengst maar niet het gewicht van het resulterende brood of andere gebakken producten verhogen. Guargom verbetert de textuur door het bevorderen van gemengde ingrediënten volledig gemengd te blijven; de toevoeging leidt tot producten met een langere houdbaarheid.

Deeg niet het enige gebruik van guargom in gebakken goederen. Het is ook een gemeenschappelijke additief in vullingen. In die hoedanigheid helpt hij water in de vulling van scheiden van de andere bestanddelen. Dit proces zorgt niet alleen voor een hogere kwaliteit van de vulling, het houdt ook korsten in gebakken goederen, zoals taarten en taarten van het krijgen doorweekte uit het water dat geloosd wordt.

Vlees

Vlees is een verrassend gebruik van guar gom, die zwaarder is geassocieerd met de vervaardiging van verwerkte voedingsmiddelen. Echter, guargom in vlees ook. Het gebruik ervan helpt stabiliseren vlees als opslag temperaturen dalen. Bij gebruik in de grond vlees, guargom absorbeert overtollig water en houdt het vlees van "huilen."

Vleeswaren gebruiken ook guargom. Bevroren voorgerechten en bereide vleeswaren zoals worst links gebruiken om helpen deeltjes van het gemalen vlees van scheiden van de rest van het product. Dit proces helpt met vlees een consistente hebben dan een kruimelige textuur.

Nonfood producten die gebruik maken guargom

Het gebruik van guargom is niet beperkt tot levensmiddelen alleen. Sectoren zo divers als textiel en geneesmiddelen te gebruiken als additief. Guargom functies in deze producten is vergelijkbaar met het effect op voedingsmiddelen. Het kan bevorderen homogeniteit, wat betekent dat het een ideale bindmiddel in zowel over de toonbank en voorgeschreven medicijnen tabletten. Het vermogen om vloeistoffen te verdikken betekent dat guargom vaak wordt gebruikt in de cosmetische industrie zoals foundation, vochtinbrengende en zelfs tandpasta. Omdat het kan dienen als een smeermiddel wordt guargom gebruikt in de mijnbouw te boren naar olie en gas.