Welke Herbruikbare Water Flessen zijn veilig?

Welke Herbruikbare Water Flessen zijn veilig?

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, en een goede manier om dit te doen is om water mee te nemen waar u ook gaat. Deze dagen, het is niet genoeg om zomaar een oude fles grijpen - vooral omdat sommige soorten plastic flessen potentieel slechte gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Het is belangrijk om te evalueren welke flessen veilig en gezond om te gebruiken op een dagelijkse basis zijn. Je keuzes zijn niet zo beperkt als je zou denken: er zijn een aantal zeer veilig plastic, aluminium en glazen flessen om uit te kiezen.

De feiten

Volgens het Milieu California Research and Policy Center, worden verschillende soorten plastic flessen water gemaakt met behulp van chemische stoffen als kankerverwekkend. Aluminium, roestvrij staal en glas alternatieven zijn veel veiliger keuzes.

Soorten en Problemen van Plastics

Lexan (een bepaald type kunststof, aangeduid als "plastic No. 7" federale regelgeving) flessen kunnen BPA (of bisfenol A) in kleine hoeveelheden, die eerder uitspoelen naar het water bij herhaaldelijk gebruik kan worden bevatten. Sommige fabrikanten zijn overgestapt van BPA en zijn nu de productie van flessen water zonder.

PET (polyethyleentereftalaat, meestal aangeduid met "kunststof No. 1") flessen zijn de meest voorkomende vorm van wegwerp fles drank op de markt vandaag. Ze zijn te vinden in elke winkel verkochte single-use frisdranken en sappen. Ze zijn prima voor eenmalig gebruik, maar herhaalde toepassingen is aangetoond dat ze kankerverwekkende chemische DEHP (diethylhexylftalaat fosfaat) uitspoelen naar het water. PVC (polyvinylchloride, ook bekend als "plastic No. 2") en polystyreen flessen vergelijkbare problemen met verschillende chemicaliën.

Niet alle kunststoffen gevaarlijk, echter. Kunststoffen No. 1 en nr 2 zijn prima voor eenmalig gebruik, terwijl No. 4 en nr 5 in orde zijn voor herhaald gebruik. Zie de NRDC factsheet in Bronnen voor meer informatie.

Wat flessen zijn veilig?

De FDA eist dat alle aluminium waterflessen in de VS om een ​​voering hebben om gebruikers te beschermen tegen eventuele metalen die kunnen uitspoelen naar het water. Volgens het Centrum voor Gezondheid, Milieu en Justitie, zijn aluminium, roestvrij staal en glazen flessen over het algemeen als veilig beschouwd.

Schoonmaak

Veiligheid gaat verder dan de chemicaliën die worden gebruikt om uw fles water te produceren. Goede hygiënepraktijken zal ervoor zorgen dat uw fles blijft vrij van bacteriën en dat u gezond te blijven. Controleer de instructies van de fabrikant om te zien of het is vaatwasmachinebestendig. Als het niet, controleren om te zien hoe de fabrikant suggereert dat je je fles schoon te maken.

Overwegingen

Als u zich zorgen over de mogelijke blootstelling aan BPA in flessen water bent, moet u overwegen andere manieren waarop BPA deel van je leven kan zijn. Het is nog steeds op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van artikelen die u waarschijnlijk in contact komen met op een dagelijkse basis, inclusief een tandheelkundige kit en composieten.

Temperatuur van vloeistoffen in BPA behandeld plasticware kan meer een rol dan de leeftijd spelen bij mogelijke toxiciteit niveaus. In studies, verwarmde vloeistoffen uitgeloogd meer BPA uit plasticware dan niet-verwarmde vloeistoffen.

Een 2003-2004 CDC enquête bleek BPA in de urine van 93% van de 2517 personen ouder dan 6 jaar in de Verenigde Staten. BPA is ook gevonden in de moedermelk. Dit is bijzonder opmerkelijk, omdat de National Toxicology Program heeft geuit enige bezorgdheid over baby en kind blootstelling aan BPA. (Zie de National Toxicology Program Korte op BPA voor meer gedetailleerde informatie.)