Welke groenten en fruit moet je eten om te voorkomen dat dunner wordend haar?


Dunner wordend haar kan het gevolg zijn van een aantal voorwaarden, met inbegrip van hormonale veranderingen, stress, onvoldoende eiwit en slechte voeding, een hoge bloeddruk, ziekte of bepaalde medicijnen. Een dieet van zeer bewerkte voedingsmiddelen kan, na verloop van tijd, maken het bloed zuur en leiden tot dunner wordend haar. Groenten en fruit bevatten bepaalde voedingsstoffen en antioxidanten die kunnen helpen bieden bescherming voor de haarfollikels en haargroei te stimuleren. Nemen van maatregelen om haarverlies te voorkomen door voedselrijke fruit en groenten die gezond haar te ondersteunen in uw dagelijkse maaltijd regime.

Fruit

Eet fruit dat het mineraal zink bevatten om te voorkomen dat dunner wordend haar. Zink is verantwoordelijk voor de productie van DNA, dat bevordert de groei van gezonde haarfollikels. Zink-rijke vruchten bevatten grapefruit, bananen, bramen, dadels, vijgen en gedroogde abrikozen.

Vruchten die biotine bevatten zijn belangrijk voor een goede haar follikel voeding. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, heeft deze B-vitamine is aangetoond dat haaruitval bij zowel kinderen als volwassenen te verminderen. Behoren vruchten die rijk zijn aan biotine zijn in uw dagelijkse maaltijd plan, zoals citroenen, appelen, rode bessen, druiven, kersen en frambozen.

Voorraad op vruchten die foliumzuur bevatten. Foliumzuur regelt DNA en RNA van uw lichaam en een tekort kan bijdragen aan dunner wordend haar. Maak fruit smoothies en shakes met aardbeien, bramen, meloenen en sinaasappels.

Vul koelkast met haar beschermende fruit dat de antioxidant vitamine C. Vitamine C helpt bij de productie en onderhouden van gezonde collageen, het bindweefsel in haar bevat. Bereid een fruitsalade met vitamine C-rijke citroenen, perziken, sinaasappels, druiven en limoenen. Combineer citrusvruchten naar een voedselrijke dressing te maken over uw belangrijkste voorgerechten en bijgerechten. Geniet van verse watermeloen plakjes als een vitamine-C gevuld snack.

Groenten

Voeg meer groenten aan uw dieet dat bevat vitamine E. Vitamine E heeft antioxiderende eigenschappen die helpen de integriteit van de celmembranen in haarfollikels behouden. Bereid gerechten met vitamine E-rijke groenten zoals asperges, broccoli, bloemkool en prei. U kunt ook gebruik maken van oliën die rijk zijn aan vitamine E zijn, zoals maïs en palmolie, voor het koken en het maken van salade dressings.

Kies groenten met een hoog niveau van vitamine A. Vitamine A beschermt het haar follikel cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Groenten die zijn bomvol met vitamine A zijn onder andere squash, erwten, spinazie en wortelen, die u kunt stomen, roerbakken in olie of rauw gebruiken in salades.

Verwerk groenten die calcium in uw maaltijden bevatten. Calcium stimuleert cel mediatoren die gezonde haarfollikels te bevorderen. Boerenkool, mosterd greens, bleekselderij, boerenkool, spruitjes en groene bonen toe te voegen aan salades, soepen en stoofschotels.

Probeer het maken van verse groentesappen voor een snelle, gemakkelijke manier om nuttige voedingsstoffen te verkrijgen.