Welke formulieren zijn nodig voor Social Security Disability?

Welke formulieren zijn nodig voor Social Security Disability?

Een geestelijke of lichamelijke handicap kunnen interfereren met het vermogen van een persoon om betaald werk te behouden. Volgens Brent and Associates letselschadeadvocaten online, de Social Security Administration (SSA) besteedt $ 8000000000 jaarlijks in handicap betalingen. Als een fysieke of mentale handicap verhindert een persoon uit normaal functioneert, kan een aanvraag tot invaliditeit welkome verlichting bieden. De SSA heeft gestroomlijnd de handicap aanvraagprocedure aanzienlijk, en de aanvragers wordt meest noodzakelijke formulieren online te vinden.

Online Applicatie

De SSA online applicatie vraagt ​​elementaire demografische gegevens over leeftijd, sofi-nummer en het begin van handicaps die ofwel verhinderd of verstoord vermogen van een persoon om mee te werken. Arbeidsongeschiktheid in de zin van de sociale zekerheid: een persoon kan niet langer compleet is werktaken en de handicap heeft een jaar geduurd of de dood kunnen leiden. De aanvraag duurt 10 tot 30 minuten in beslag en particulieren hebben de mogelijkheid van het invullen van de aanvraag door de telefoon.

Disability Report

Als de belangrijkste vorm in de aanvraagprocedure, het rapport handicap beschrijft in detail de aard van de handicap van een persoon en actuele medische diagnose. Het rapport uitvoerig documenteert arbeidsverleden (dwz eerdere banen en werk-gerelateerde taken). De handicap rapport onderzoekt de duur van de symptomen die verband houden met de handicap en hoe de handicap verminderde normale, dagelijkse activiteiten en beïnvloed het vermogen van de persoon om stabiele werkgelegenheid te behouden. De op het rapport informatie moet grondig zijn en nauwkeurig weergeven van een verstoring van de werkgelegenheid en het dagelijks leven. Vrijgave van gegevens vormen begeleiden het rapport en worden rechtstreeks aan artsen en andere medici bekend met de ziekte. Zodra alle documenten zijn voltooid, de plaatselijke sociale dienst dient de aanvraag in zijn geheel aan de Disability Bepaling Services (DDS) voor een besluit.

Andere benodigde documenten

Gelegen in downloadbaar formaat op de SSA site, de handicap starter kits bevatten feiten lakens op de handicap aanvraagprocedure en werkbladen (dwz, handicap interview checklist en medische werkblad) om te helpen de benodigde documenten voor de handicap interview compileren. De starter kit bevat een overzicht van de sociale zekerheid de definitie van handicap en biedt links naar de online applicatie en invaliditeit rapport. Voorbeelden van documenten die individuen nodig om te compileren voor de handicap werkblad checklist bevatten geboorteakte, naturalisatie papieren, W-2 of keert terug zelfstandige.