Welke aandoeningen kunnen de MRI Scans Diagnose

Welke aandoeningen kunnen de MRI Scans Diagnose

Magnetic resonance imaging (MRI) scans zijn een soort imaging scan artsen gebruiken om te zien in je lichaam. MRI-scans zijn veilig en pijnloos, en kan helpen bij het vaststellen van een aantal voorwaarden. Ongeveer tien miljoen mensen hebben MRI-scans per jaar.

Kenmerken

MRI-scans maken gebruik van magneten en radiogolven aan organen, botten en andere gebieden in je lichaam te onderzoeken.

Voordelen

MRI-scans zijn in staat om beelden van weefsel te creëren in het lichaam, in tegenstelling tot de x-stralen, en maken geen gebruik van straling, zoals CT-scans. MRI scans zijn ook in staat om beelden te verkrijgen van meer hoeken dan CT scans.

Functie

MRI-scans kunnen worden gebruikt om een ​​diagnose van vele voorwaarden, met inbegrip van kanker, hartafwijkingen, spinale voorwaarden en gewrichtsproblemen.

Waarschuwing

Door de krachtige magneten gebruikt in MRI-scans, is het gevaarlijk om een ​​MRI scan als je het dragen van metalen sieraden, kleding met metalen, of zijn voorzien van metalen in je lichaam (zoals scherven of een pacemaker.)

Overwegingen

Patiënten moeten in een grote cilinder rusten tijdens MRI-scans, die ertoe kunnen leiden dat sommige mensen te claustrofobisch gevoel.