Welk type van de Mijten mensen bijten?

Welk type van de Mijten mensen bijten?

Mijten zijn kleine geleedpotigen die gerelateerd zijn aan de teken en vlooien. Een meerderheid van mijten nooit in contact komen met mensen, maar die bijten een mens kan hebben voor de gezondheid van die persoon. De meeste mijt beten veroorzaken irritatie van huid en hevige jeuk. De meest voorkomende soorten mijten die mensen bijten zijn hieronder opgesomd.

Bird Mijten

Sommige mijten die normaal voeden met kippen en wilde vogels kunnen mensen bijten als hun gastheren afzien van hun nesten of sterven. Deze mijt bijt produceren meestal een extreem jeukende huiduitslag en worden vaak aangeduid met een kleine, heldere blister. Vogel mijten niet erg lang op de mens.

Knaagdieren Mijten

De twee soorten knaagdieren mijten die het vaakst mensen bijten zijn de tropische rat mijt en de huismuis mijt. De beet van een huismuis mijt veroorzaakt een jeukende, rode uitslag rond de beet. Beet de tropische rat mijt is heel pijnlijk, waardoor extreme jeuk en irritatie van de huid.

Grain Mijten

Grain mijten bijten vaak mensen die de behandeling van graan, hooi of gedroogd fruit. Dit soort mijt komt vooral veel voor in vochtige, beschimmelde gebieden. Beet Een graan mijt veroorzaakt huiduitslag en kan ademhalingsproblemen in sommige individuen leiden.

Stro-Itch Mijten

Stro-jeuk mijten voeden zich met de snuitkevers, graan motten en andere insecten die teisteren opgeslagen graan. Mensen worden vaak gebeten toen ze omgaan hooi, stro, grassen, zaden en bladeren waar de stro-jeuk mijten leven. Bites zal een intense, jeukende huiduitslag veroorzaken.

Schurft Mijten

Schurft mijten graven diep in de menselijke huid en veroorzaken een persistent en zeer jeukende huiduitslag. Deze uitslag vormt vaak in grijze lijnen rond de beet.