Welk type van de dokter te bezoeken voor Bloeden aambeien

Als je rectale bloeden ervaring als het niet gekoppeld is aan het proberen om ontlasting, moet u onmiddellijk een arts te zien. Vooral als het bloeden zwaar wordt of verandert van kleur, bloeding in de endeldarm kan een teken zijn van ernstige gezondheidsproblemen, of een indicatie van een aambei die moet worden behandeld door een zorgverlener zijn.

Huisarts

Neem contact op met uw huisarts in eerste instantie. Meeste omstandigheden gerelateerd aan bloedingen in de anus, en bloedingen door aambei, dient uw arts in staat om de aandoening te behandelen. Voor minimum rectale bloeden voor personen onder de leeftijd van 50, kan je zien of thuisbehandeling verbetert de conditie. Echter, als de toestand zo niet beter na 2-3 dagen, bel dan uw huisarts onmiddellijk.

Specialisten

Uw huisarts zal u doorverwijzen naar een specialist indien verdere behandeling of een operatie noodzakelijk is. U kunt worden doorverwezen naar een gastro-enteroloog of proctoloog; of, in het geval van chirurgie, algemene of colorectal chirurg. In de meeste gevallen kan je bloeden aandoening behandeld worden door uw huisarts, maar soms, een operatie nodig is.

Andere Health Practitioners

In andere omgevingen, kunt u ervoor kiezen een ander soort arts, om te zien of uw situatie rechtvaardigt aandacht van uw huisarts of specialist. Gezondheidswerkers zoals een internist, nurse practitioner, of verloskundige kan geschikt zijn. Zij kunnen helpen bij de behandeling van de aandoening of identificeren van de ernst van de aandoening voor een goede verwijzing naar een huisarts of specialist.