Welk percentage van mijn dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van vetten?

Welk percentage van mijn dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van vetten?

Volgens de American Heart Association het eten van voedingsmiddelen met een matige hoeveelheid vet is onderdeel van een gezond dieet. Gezond eten is een evenwicht tussen de hoeveelheid calorieën gegeten en de hoeveelheid verbrande calorieën. Vier belangrijke soorten vet bestaan ​​in voedselbronnen: verzadigde vetten, transvetten, enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten.

Dagelijks vetpercentage

Om gewicht te verliezen of te handhaven algemene gezondheid moet het dieet 10-30 procent van de calorieën uit vet bevatten. Voeding met hoger vetgehalte percentages zijn niet gunstig voor gewichtsverlies doelen of algemene gezondheids- en in feite kunnen worden omgezet in overtollig vet opgeslagen in het lichaam.

Te veel vet

De meeste Amerikanen verbruiken 32-42 procent van hun dagelijkse calorieën uit vet, waarvan een direct effect op de obesitas-epidemie heeft. Het consumeren van meer dan 30 procent van je voeding uit vet kunt u meer kans op overeten en om je metabolisme te vertragen maken.

Gevaarlijke Vetten

Verzadigd en transvet verhogen cholesterol en kan het risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten verhogen. Verzadigd vet moet ook minder dan 7 procent van de dagelijkse calorieën terwijl transvet volledig worden vermeden.

Gezondere vetten

Consumeren grotere hoeveelheden meervoudig onverzadigde vet dan de minder wenselijke verzadigd vet nodig om gezond te blijven. Enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten helpen cholesterol te verlagen en moet de meerderheid van de dagelijkse percentage vet in de voeding.

Voedingskeuzes

10 tot 30 procent van de dagelijkse vetconsumptie moet bestaan ​​uit gezonde vetten. Deze zijn te vinden in koud water vis, plantaardige oliën, noten en zaden.