Welk bedrag van haaruitval als normaal wordt beschouwd?

Verliezen tussen 50 en 100 haren per dag als normaal wordt beschouwd. Echter, als je je haar borstelen overmatig en masseer je hoofdhuid te enthousiast tijdens het wassen, meer haar kan uitvallen. Overtollig haaruitval kan worden veroorzaakt door hormonale problemen die optreden na de bevalling en tijdens de perimenopauze en menopauze en erfelijk. Medicatie, bepaalde ziekten en tekorten aan vitamines kan ook het haar veroorzaken om dun en vallen uit.

Rotatie en Groei

Een individu heeft ongeveer 110.000 haren als hij heeft bruin haar; 140.000 strengen als hij een blonde; 108.000 strengen als hij heeft zwart haar en 90.000 strengen als hij rood haar heeft, volgens Addr.com. Daarom overweegt deze bedragen, het verliezen van 50 tot 100 haren per dag tijdens de willekeurigheid van haren op het hoofd is geen big deal.

Cycles

Ons haar gaat door cycli. Op een gegeven moment wordt ongeveer 90 procent van ons haar groeit. Deze groeiende periode zal duren van twee tot zes jaar. De rest van ons haar is in een rustfase. De rustfase duurt tussen de twee en drie maanden. Wanneer de rustfase voorbij is, dat haar valt uit en de nieuwe haar binnenkomt.

Telogen Reaction

Als een belangrijke en merkbare hoeveelheid haar valt uit elke dag, kan het zijn dat je met een "telogene" reactie. Telogen betekent rustfase. Telogene effluvium ontstaat wanneer haaruitval wordt ingegeven door psychologische of fysieke stress dergelijke invloed op een persoon die het verhoogt het aantal haren die tegelijkertijd ingaan rustfase is.
Soms is het haar van een persoon zal uitvallen na een operatie als gevolg van anesthesie of omdat hij een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te snel heeft verloren. Dit haarverlies tijdelijk moet zijn. Telogen reacties kunnen ook worden veroorzaakt door medicijnen of crash dieet. Als een persoon krijgt niet voldoende vitaminen of voedingsstoffen in haar systeem, zal dit haar haar invloed. Als een individu is bloedarmoede (ijzer slechte bloed) dit ook kan veroorzaken haren te dun en meer dan normaal uitvallen. Of het kan zijn dat je ervaart een versnelde fase van mannelijke kaalheid.

Vrouwen en Hormonen

Vrouwen kunnen na de bevalling significant haaruitval drie maanden. Dit gebeurt omdat de normale hoeveelheid haar niet gedaald tijdens de zwangerschap. Wanneer oestrogeen niveaus hoog zijn tijdens de zwangerschap, het haar vol en overvloedig. Het kan niet sneller groeien, maar het is niet valt uit tegen het normale tarief. Toen de vrouw de oestrogeenspiegel weer normaal na de bevalling, dat is wanneer ze kunnen opmerken haaruitval. Dit is een tijdelijke toestand.

Dry Scalp, haarkleuring

Als een enge hoeveelheid haar komt uit in je haarborstel of door het afvoerputje gaat nadat je shampoo, kan het zijn omdat je een droge hoofdhuid. Droge hoofdhuid kan haarverlies veroorzaken, indien niet behandeld. Haarkleuring kan ook zijn tol eist. Als je hoofdhuid heeft een slechte reactie op de haarkleuring chemicaliƫn die werden gebruikt, kan dit haar zorgen uit te vallen.

Opletten

Niemand verwacht dat u het aantal haren die uit je hoofd vallen te tellen; Echter, als je plotseling merkt uw haaruitval, betekent dit waarschijnlijk dat het heeft versneld. Bespreek dit met uw arts en zien wat verloop van de behandeling zij aanbeveelt.