Weight Gain dieet voor Teen

Terwijl veel volwassenen lijken weinig tot geen probleem toe te voegen gewicht aan de weegschaal, kan hormonale niveaus teens 'en een snelle stofwisseling te verkrijgen zelfs een handvol kilo's een hele uitdaging. Hoewel het moeilijk, het is heel goed mogelijk voor een tiener om tal van gezonde gewicht te krijgen door het maken van slechts een paar eenvoudige veranderingen in hun bestaande dieet plannen. De eerste stap is om precies te weten hoeveel je eet, en de tweede stap is om dat totaal te verhogen door het eten van meer gezonde, calorically dichte voedingsmiddelen.

Food Journal

Houd een regelmatige dagboek voedsel om uw maaltijd inname bijhouden gedurende uw gewichtstoename inspanningen. Hoewel tijdrovend, zonder een nauwkeurige beoordeling van hoeveel u gedurende de dag hebt gegeten, heb je geen manier om te weten hoeveel voedsel is genoeg om de schaal in de goede direct te krijgen. Hou je gewoon een notebook (of tekstverwerker-bestand) een opsomming van de voedingsmiddelen die je eet de hele dag naast het aantal calorieën gegeten. Zodra u een schatting basislijn voor hoeveel je eet in een typische week, beginnen door te proberen om dezelfde hoeveelheid eten volgende week, met de toevoeging van een extra 200 tot 300 calorieën per dag.

Voedingskeuzes

Consumeer meestal gezonde voeding om ervoor te zorgen dat het gewicht dat je toevoegt is spiermassa in plaats van vet. Over het algemeen streven naar een dieet dat bestaat uit voornamelijk magere eiwitbronnen (kip, kalkoen, vis en vetarme vlees), volle granen, fruit, groenten, noten, zaden, en gezonde olie zoals olijfolie, vis, pinda, kokosnoot, sesam, en macadamia noten. In feite, het toevoegen van een paar extra tbls. olie aan op uw dagelijkse voeding kan u helpen om uw nieuwe calorie-inname niveau met een minimum aan gedoe geraakt. Eén tbls. van de meeste oliën bevat 120 calorieën, dus voeg 1 tbls. olie aan groenten of kook je vlees in de hiervoor genoemde oliën om een ​​aantal snelle calorieën toe te voegen, zonder enige echte inspanning.

Maaltijd Samenstelling en Timing

Denk aan de uitdrukking - "als je niet eet, ben je niet groeien." Streven naar ten minste zes of zeven kleine maaltijden te consumeren in de loop van elke dag. Laat niet meer dan drie of vier uur verstrijken zonder een maaltijd, zelfs als dat betekent dat je om een ​​paar extra boterhammen mee naar school om te eten tussen de lessen. In het algemeen, elke maaltijd je eet moet een eiwitbron, een vrucht of groente, een volkoren en een bron van gezonde vetten zoals die hierboven vermeld bevatten.

Aanpassingen

Pas je dagelijkse calorie-niveau omhoog als er meer dan twee weken voorbij zonder enig extra gewicht gekregen. Maak kleine, maar gestage incrementele aanpassingen - slechts 200 tot 300 extra calorieën per dag. Dit zal zorgen voor de beste kans op het bereiken van spier terwijl het minimaliseren van vet te krijgen. Vergeet niet dat de consistentie in uw eetpatroon zal bepalen of u uw doelen te bereiken, zodat de behandeling van het eten als een part-time baan naar succes in het toevoegen van gewicht zorgen.