Ways to Get Rid van hoofdluis

Ways to Get Rid van hoofdluis

Hoofdluis --- kleine parasitaire insecten die zich voeden met bloed van de menselijke hoofdhuid --- zijn een van de meest voorkomende overdraagbare ziekten van kinderen, volgens de Mayo Clinic. Verspreid door de head-to-head contact met een besmet persoon, kan hoofdluis gemakkelijk verplaatsen tussen leden van het huishouden als agressieve actie om de parasieten te behandelen is niet genomen. Leren wat de medische en niet-medische behandelingen kan stoppen met de verspreiding van luizen zal het ongedierte te doden en te voorkomen dat herbesmetting.

Shampoos en lotions

Diverse over-the-counter shampoos en lotions zijn beschikbaar om hoofdluis te behandelen. Deze producten bevatten ofwel pyrethrins met piperonylbutoxyde of permethrine, insecticiden gebruikt om luizen te doden. Pyrthrins met piperonylbutoxide vernietigen het zenuwstelsel van de live luizen. Hoewel beide zijn effectief in het doden van levend luizen, hoeft de insecticiden niet doden unhatched eieren of neten. Om die reden wordt een tweede behandeling normaliter nodig is om pas uitgekomen luizen binnen negen tot 10 dagen na de eerste toepassing te doden, volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC).

Het is noodzakelijk de routeaanwijzingen volgen bij het gebruik van deze shampoos. Voor het beste resultaat, spoel en droog het haar vóór het aanbrengen van de shampoo. Wacht 10 minuten en spoel het dan uit. In één week, te controleren op luizen of hun eieren, die vergelijkbaar zijn met roos kijken. Opnieuw toe te passen indien nodig.

Medicijngebruik

Malathion is een recept medicatie die wordt gewreven in de hoofdhuid om hoofdluis te behandelen. In tegenstelling tot de over-the-counter producten, malathion doodt zowel live-luizen en wat eieren. Het wordt niet aanbevolen voor chlidren jonger dan 6 en kan een tweede behandeling als levende luizen gezien zeven tot negen dagen na de eerste behandeling, volgens CDC vereisen.

Lindaan is een ander recept medicatie gebruikt om luizen te doden. Het is beschikbaar als een crème, lotion of shampoo. Lindaan is niet een aanbevolen eerste lijn van de behandeling vanwege de toxiciteit voor de hersenen en het zenuwstelsel bij het misbruikt of ingeslikt. In plaats daarvan wordt lindaan gebruikt wanneer een andere behandeling heeft gefaald of niet werd getolereerd.

Benzyl alcohol is een lotion door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in 2009, dat is gebleken succes in de behandeling van luizen goedgekeurd, maar niet hun eieren. Een tweede behandeling is nodig om volledig uit te roeien het ongedierte. Terwijl veilig bij kinderen van 6 maanden of ouder zijn, vaak voorkomende bijwerkingen zijn huid, de hoofdhuid en irritatie van de ogen, en de hoofdhuid gevoelloosheid, aldus de FDA.

Grooming

Medicinale luizen behandelingen worden niet aanbevolen voor kinderen onder de 2. In plaats daarvan moeten de luizen eitjes worden met de hand verwijderd. Om dit effectief te kunnen doen, nat haar van uw kind en breng conditioner om de luizen te immobiliseren. Kam door het haar met een fijne luizenkam en fysiek verwijderen van de luizen uit het haar. Herhaal het proces drie tot vier dagen minimaal twee weken.

Schoonmaak

Luizen en neten sterven wanneer blootgesteld aan temperaturen boven 128,3 ° C, volgens de CDC. Was beddengoed en kleding in warm water en droog de items op hoog vuur gedurende ongeveer 20 minuten. Items die niet kunnen worden gewassen moeten droog gereinigd of in een plastic zak voor twee weken. Ook vacuüm tapijten te halen gedaald haar dat luizen eieren mogen bevatten. Geniet van haar artikelen, zoals haarspeldjes, banden, borstels en kammen, in heet water voor een uur om luizen te doden.