Waterberging, Oedeem en Ziekte van de Schildklier

Waterberging, Oedeem en Ziekte van de Schildklier

Het hebben van zwellingen in het gezicht en andere delen van het lichaam, een teken van oedeem, is gemeen met onbehandeld of onder-behandelde hypothyreoïdie. Lees verder om erachter te komen waarom dit gebeurt en wat u kunt doen.

Definitie van Edema

Oedeem is een andere term voor het vasthouden van water. Handen, voeten en andere lichaamsdelen zwellen en kijk gezwollen wanneer weefsels van het lichaam vast te houden te veel vocht.

Oorzaken van Edema

Veel gezondheidsproblemen en medicijnen, evenals menstruele veranderingen en zwangerschap, kunnen oedeem veroorzaken. De schildklier ziekte meestal gekoppeld met oedeem is hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier onder-actief en de stofwisseling wordt vertraagd.

Hoe Ziekte van de Schildklier Oorzaken Oedeem

Hypothyreoïdie veroorzaakt functies van het lichaam te vertragen, met inbegrip van het lymfestelsel. Bij ziekte van de schildklier vertraagt ​​de afvoer van de lymfeklieren in het lichaam, dit draagt ​​bij aan het vasthouden van vocht.

Gebieden meest getroffen

Oedeem is meestal het meest merkbaar in de handen, armen, enkels en voeten. Echter, oedeem of zwelling in het gezicht is een klassieke symptomen van hypothyreoïdie.

Preventie / Oplossing

Als het vasthouden van water wordt veroorzaakt door een schildklier aandoening, het krijgen van de juiste behandeling --- waaronder schildklierhormoon vervangende medicatie --- zal vaak beter dat symptoom. Veranderingen in levensstijl, zoals het beperken van zout eten en actief blijven, kan ook helpen het lichaam te gaan overtollig vocht.