Water reinigingstechnieken

Gezuiverd water heeft twee belangrijke voordelen. Het consumeren van gezuiverd water is gezonder voor je lichaam, omdat het niet veel van de verontreinigingen die zich in niet-gezuiverd water bevatten. Daarnaast hebben veel mensen geloven gezuiverd water smaakt beter, alleen of in koffie, thee of andere dranken en voedingsmiddelen geconsumeerd. Er zijn verschillende manieren waarop water kan worden gezuiverd.

Kookpunt

De makkelijkste manier om het water te zuiveren is gewoon om het te koken. Volgens de Washington State Department of Health, koken is ook de veiligste manier om water te zuiveren. Het is belangrijk om het aan de kook te brengen, om volledig te zuiveren. Merk op dat terwijl de Washington State Department of Health adviseert kokend water, sommige mensen beweren dat koken niet nodig is om water te zuiveren. Volgens de auteurs van The International Travel Health Guide, het verwarmen van water gedurende twee minuten op 149 graden of 20 minuten op 113 graden is voldoende om de zuivering te bereiken.

Omgekeerde Osmose

Omgekeerde osmose kan worden gebruikt om effectief te verwijderen natuurlijke en onnatuurlijke stoffen die ervoor zorgen dat het water bronnen van ongezonde of onwenselijk zijn, volgens de waterkwaliteit experts bij North Dakota State University. Omgekeerde osmose is een vorm van filtratie dat werkt door filteren verbindingen die groter zijn dan watermoleculen. Bovendien zijn veel omgekeerde osmose technieken omvatten het aanbrengen van een elektrische lading die helpt om bepaalde chemische wijzen. Het grote nadeel van het gebruik van omgekeerde osmose om water te zuiveren is dat omgekeerde osmose technieken gebruiken veel water. Volgens de waterkwaliteit experts bij North Dakota State University, omgekeerde osmose units te herstellen tussen de 5 tot 15 procent van het water in het systeem komt. De rest van het water wordt geloosd als afvalwater. Om dit in perspectief te zetten, zal een omgekeerde osmose-eenheid leveren van vijf liter gezuiverd water per dag lozen ongeveer 40 tot 90 liter afvalwater per dag.

Kristallijne Jodium

Kristallijne Jodium kan worden gebruikt om water te zuiveren, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Dit gebeurt door een kristallijne joodoplossing en toe te voegen aan water. Om deze oplossing te maken, zet 4G tot 8G van kristallijn jodium in een 1-oz. 2-oz. container en vul het reservoir met water. De fles moet dan worden geschud en dan nog over voor enkele minuten, zodat de jodium kan oplossen. Merk op dat sommige kristallen altijd zichtbaar zullen zijn. Deze oplossing wordt vervolgens toegevoegd aan het te behandelen water - ongeveer 13 ml van de oplossing per liter water. De Centers for Disease Control en Prevention waarschuwen dat 4G tot 8G van kristallijn jodium dodelijk kan zijn bij inslikken in een enkele dosis. Daarom moet dit product buiten het bereik van kinderen worden gehouden.