Wat zijn zuilvormige cel verandert?

Wat zijn zuilvormige cel verandert?

Het wijdverbreide gebruik van mammografie en verbeterde borst biopsie technieken sterk toegenomen detectie van borst veranderingen die al dan niet geassocieerd met de ontwikkeling van borstkanker. Een afwijking wordt ondervonden met toenemende frequentie zuilvormige cellulaire verandering van de borst. Dit is een melkgang afwijking in welke specifieke vormen van borst-cellen, namelijk zuilvormige cellen, begroeiing en / of intracellulaire veranderingen die afwijken van wat als normaal wordt beschouwd kan vertonen.

Anatomie van de borst

De vrouwelijke borst is een complexe structuur die bestaat voornamelijk uit bindweefsel en vet. Het bevat ook lymfklieren, bloedvaten, melkkanalen, lobben en melkklieren. De borst bevat 15 tot 18 lobben. Elke kwab bevat 20 tot 40 elementaire functionele eenheden, de zogenaamde terminal duct lobulair eenheden, of TDLUs. Elke lobulair eenheid bevat 10 tot 100 kleine zakjes, genaamd acini, dat te maken en te houden moedermelk. Een netwerk van dunne buisjes, de zogenaamde kanalen, sluit de melkklieren. Kanalen melk dragen ook van de melkklieren naar de tepel. Leidingen binnen het TDLU zijn bekleed met rechthoekige epitheliale cellen, de zogenaamde zuilvormige cellen.

Significantie

Veranderingen in terminal duct lobulair units zijn belangrijk omdat ze de plaatsen waar de meeste borstkankers ontstaan. Invasieve, of in situ, borstkanker verwijst naar degenen die niet hebben verspreid buiten hun plaats van oorsprong. Invasieve borstkanker te verspreiden en binnen te dringen omliggende weefsels. Sommige zuilvormige cellen wijzigingen van belang omdat zij vroege vormen laagwaardige ductaal carcinoom in situ en invasieve borstkanker geven. Volgens Christopher Montague, MD, gegevens suggereren dat het risico van kolomvormige celveranderingen ontwikkelen tot invasieve borstkanker is laag.

Soorten

Pathologen definiëren zuilvormige cel verandert als een groep kanalen die abrupt eindigen zonder de vorming van melkklieren. De koker openingen zijn verwijde om kleine zakjes vormen. Ze categoriseren zuilvormige cel verandert afhankelijk van het aantal cellen lagen langs de kanalen en de microscopische verschijning van die cellen. Zuilvormige cel verandering zonder atypia beschrijft laesies met een of twee lagen van de normale-verschijnen zuilvormige cellen. Wanneer er meer dan twee lagen normale zuilvormige cellen, wat aangeeft cel begroeiing, wordt het letsel omschreven als zuilvormige celhyperplasie. Zuilvormige cel verandering met atypia en zuilvormige celhyperplasie met atypia verwijzen naar laesies die abnormale cellen bevatten.

Klinisch beleid

Terwijl mammografie is nuttig bij het detecteren borst afwijkingen kan geen onderscheid maken tussen kankercellen en niet-kankercellen. Bijgevolg wordt een biopsie uitgevoerd om een ​​weefselmonster voor verder onderzoek verwijderd. Bij kleine steekproeven volstaan, artsen voeren een naald biopsie. Soms verwijderen ze de hele laesie operatief, een procedure genaamd chirurgische excisie. Wanneer de naald biopsie toont zuilvormige cel wijzigen of zuilvormige celhyperplasie zonder bewijs van atypia, wordt extra pathologie work-up of chirurgische excisie meestal niet gerechtvaardigd. Een excisiebiopsie wordt aanbevolen voor laesies met atypische cellen.