Wat zijn Yoga matten van?

Wat zijn Yoga matten van?

Yoga matten, of kleverige matten, zijn een integraal onderdeel van een yoga praktijk. Ze beschermen en pad je rug en knieën van een harde vloer, een persoonlijke ruimte in de yogales, en vooral, blijf je uit schuiven van die bezwete asanas.

Soorten

Standaard matten zijn gemaakt van polyvinyl chloride (PVC), latex, kunststof of een combinatie van materialen. Meer eco-vriendelijke matten zijn gemaakt van katoen, wol, jute, hennep en natuurlijk rubber.

Overwegingen

Nieuwe uitvindingen worden waardoor bio-afbreekbare en milieuvriendelijke matten die zelfs te beschermen tegen bacteriën. Een nieuwe koolstof en waterstof gebaseerde schuim produceert dunne, duurzame, PVC en latex-vrij matten.

Functies

PVC en synthetische latex matten zijn giftig en hebben vaak een gladde chemische laag. Natuurlijke materialen zoals katoen, hennep en wol genieten van het zweet, maar maak je geen zorgen, dat sponsachtige kussen gevonden in de traditionele matten.

Functie

Natuurlijke matten gemaakt van dik, zwaar materiaal zijn moeilijk op te rollen en zwaar om te dragen. Kijk voor veilige materialen die niet te zwaar of te licht zijn en zorgen voor een sticky grip.

Waarschuwing

Vermijd matten gemaakt met gevaarlijke chemische stoffen. Lees etiketten en zoeken naar reviews om ervoor te zorgen dat uw mat bevat geen giftige stoffen of allergenen, vooral als u gevoelig zijn voor latex of kunststof.