Wat zijn voordelen van CoQ10 suppletie?

Wat zijn voordelen van CoQ10 suppletie?

Coenzyme-Q10 of CoQ10 is een enzym in de delen van onze cellen verantwoordelijk voor het creëren cel energie brandstof dagelijkse activiteit. Als een antioxidant, helpt stabiliseren celwanden tegen vrije radicalen, welke chemicaliën die cellen kunnen schaden zijn. Degenen die gebruik maken van CoQ10, of die het gebruik daarvan pleiten, geloof het lichaam produceert onvoldoende hoeveelheden voor extra voordelen voor de gezondheid te realiseren, een idee wordt ondersteund door recent onderzoek. Echter, Mayo Clinic stelt dat CoQ10 suppletie blijft controversieel in verschillende gebieden.

Corrigeren CoQ10 deficiëntie

Het enige geval dat de Mayo Clinic accepteert als duidelijk wordt gewezen op een uitkering van CoQ10 suppletie is tekort aan het enzym. De deficiëntie kan worden veroorzaakt door overmatig gebruik van de CoQ10 produceert een onderproductie van het enzym of onvoldoende inname via het een lichaam.

Het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid

Mayo Clinic is terughoudend in het adviseren van CoQ10 als een behandeling voor de cardiovasculaire gezondheid, het citeren van een gebrek aan voldoende studies of concrete resultaten. Kortom, har en bloed-gerelateerde gezondheidsclaims van fabrikanten van het supplement niet officieel ondersteund door zowel de studies of die in de medische professie.

Toch hebben sommige studies aangetoond belofte of tenminste positieve resultaten met betrekking tot het gebruik van CoQ10 in specifieke situaties of tegen specifieke ziekten die verband houden met het hart en het bloed.

CoQ10 kan angina verminderen, wat pijn op de borst veroorzaakt door verstopte slagaders hart, en de bijbehorende lage tolerantie van de oefening.

Studies ondersteunen het gebruik van CoQ10 behandelen Friedreich's ataxie, een erfelijke neurologische ziekte die de spieren, waaronder het hart beïnvloedt; voor patiënten die een hartaanval, als de toeslag wordt gegeven binnen drie dagen na een aanval; voor kinderen met mitralisklepprolaps, een aandoening waarbij de klep tussen de bovenste en onderste hartkamers niet goed sluit; en voor het verminderen van een aantal nadelige effecten van behandeling met een statine voor hoge cholesterol.

Het gebruik van CoQ10 is controversieel, tegenstrijdige of ongeteste voor hartschade ten gevolge van chemotherapie, verwijde of hypertrofische cardiomyopathie, hart-en vaatziekten, hartfalen en hypertriglyceridemie.

Cancer Research

Volgens de Mayo Clinic, is er geen bewijs dat CoQ10 suppletie kan voorkomen of bestrijden van kanker. De meeste positief bewijs uit onderzoeken results gebruiken CoQ10 in combinatie met andere behandelingen, hoewel dit ook onduidelijk.

Vechten Chronische Ziekten

CoQ10 is voorgesteld als een manier om een ​​verscheidenheid van ziekten, waaronder chronische en dodelijke afloop bestrijden. Mayo Clinic wijst studies met CoQ10 in de behandeling van Alzheimer's ziekte, nierfalen en Parkinson veelbelovende maar die meer onderzoek.

Extra Potentiële Healing Voordelen

Omdat CoQ10 bestaat in elke cel, is er een impuls te betrekken in genezing door het lichaam. Hoewel het sluitend bewijs ontbreekt, volgens de Mayo Clinic, de vooruitzichten zijn positief dat CoQ10 in combinatie met andere therapieën kunnen baat hebben mensen die lijden aan leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en astma. Op zichzelf heeft CoQ10 positieve resultaten voor de verbetering van het chronisch vermoeidheidssyndroom symptomen, het verhogen van het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid, het voorkomen of de behandeling van migraine en het verminderen van de mate van herhaling voor operatief verwijderd laesies bij patiënten met stadium I en II melanoom. CoQ10 kan ook nuttig blijken wanneer oraal in te nemen voorafgaand aan de parodontale behandeling voor tandvleesaandoeningen.

Atletische prestaties

Een standaard gebruik van CoQ10 te verbeteren van de sportprestaties, zoals het enzym natuurlijk deel van het lichaam energie-genererend systeem. Studies hebben echter op dit gebied lukraak zijn en leverden tegenstrijdige resultaten met enige wijst naar meer energie terwijl anderen vertoonden geen verschil suppletie.