Wat zijn Vernevelaars?

Wat zijn Vernevelaars?

Vernevelaars zijn een van verschillende soorten inhalatoren gebruikt om chronische obstructieve longziekten zoals astma en emfyseem. De dosis-inhalator, die hand-held, lichtgewicht en draagbaar, is het meest voorkomende type inhalator. De vernevelaar, daarentegen, wordt meestal gebruikt in een ziekenhuis of thuis en is ontworpen voor gebruik tijdens zitten.

Identificatie

Vernevelaar behandelingen helpen mensen die moeite hebben met ademhalen. Een vernevelaar bevat ofwel een kleine luchtcompressor of een ultrasone machine dat afbreekt vloeibare medicijn in zeer kleine deeltjes. De nevel of mist wordt vervolgens ingeademd door de mond via een mondstuk of via de mond en neus via een masker. Een mondstuk is verbonden met de machine plastic buis medicatie leveren in de longen.

Soorten

Er zijn twee soorten verstuivers. Men gebruikt een compressor om zuurstof of lucht onder druk leveren die mengt met een vloeibare medicijn en creëert geneesmiddel mist. De nevel wordt gegeven in de longen via slang en een masker. Dit type vernevelaar wordt vaak gebruikt op een tafelblad en aangesloten op een stopcontact, maar er zijn ook draagbare versies die batterijen te gebruiken. De ultrasone vernevelaar machine werkt een beetje anders. Het creëert een mist van de geneeskunde met behulp van ultrasone technologie te breken van de geneeskunde tot zeer fijne deeltjes die veel dieper kan reizen in de longen van de patiënt. De ultrasone machine is vaak de gekozen optie voor jonge kinderen en baby's of voor mensen met ernstige astma.

Onderdelen

De mist vernevelaars gewoonlijk het compressor slang, een gezichtsmasker, een AC / DC adapter, filters en een mondstuk. Ultrasone vernevelaar kits vaak komen met de vernevelaar, een afneembare mondstuk, een AC / DC-adapter, diverse medicijnen kopjes, vervangende filters en een of twee verschillende formaten en maskers.

Gebruik

U eerst de vernevelaar slang hechten aan de eenheid en plaats de geneeskunde in een beker op de machine. Het inschakelen van de machine maakt de compressor of de ultrasone effect op het geneesmiddel om te zetten in een aërosol nevel of mist. Dit wordt vervolgens geïnhaleerd via een mondstuk. Het geneesmiddel wordt geleverd in de longen door het nemen van diepe, langzame ademhalingen. Kleine kinderen, of mensen die niet in staat zijn om het mondstuk stevig vast te houden, een masker dragen.

Kosten

Vernevelaars zijn online beschikbaar, grote winkels en drogisterijen of apotheken. Draagbare compressor type vernevelaars kostte iets meer dan het tafelblad versies van dit type en zijn beschikbaar voor ongeveer $ 95. Tafelblad mist vernevelaars zijn verkrijgbaar voor $ 40 en up. Ultrasone vernevelaars zijn ook verkrijgbaar in de grote winkels, drogisterijen en online. Zij gewoonlijk kosten $ 150 tot $ 200 - variërend in prijs van $ 50 tot $ 300.