Wat zijn tekenen van een blaasontsteking bij een vrouw?

Wat zijn tekenen van een blaasontsteking bij een vrouw?

Een blaasontsteking, ook wel aangeduid als blaasontsteking of urineweginfectie (UTI), is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen. Dit komt omdat een vrouw heeft een kortere urethra (de buis die de urine uit de blaas geleegd) dan een mens en bacteriën kunnen gemakkelijk de urinewegen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te herkennen en te behandelen een blaasontsteking. Nier-infecties, die ernstiger zijn, kan zich ontwikkelen als een blaasontsteking gaat onbehandeld. Bepaalde symptomen kunnen wijzen dat een vrouwtje heeft een blaasontsteking.

Pijnlijke / dringend plassen

Een drang om vaker te plassen kan een van de eerste tekenen van een blaasontsteking. Het kan ook branden wanneer een vrouw plast terwijl ze een infectie heeft. Deze symptomen kunnen worden behandeld met speciale medicijnen; maar de infectie niet voldoende zonder antibiotica genezen.

Bewolkt / Bloody Urine

Vrouwen die een blaasontsteking brengt dikwijls bewolkt, geconcentreerde urine. Soms wordt de urine zeer donkere plaats van helder of lichtgeel. Bloedsporen vaak aanwezig in de urine tijdens een blaasontsteking. Volgens de Merck Online Medical Library, ongeveer 30 procent van de patiënten met een blaasontsteking zichtbaar bloed in de urine.

Terug / Buikpijn

"Flank pijn", die pijn in de zijkant of onderrug, gebruikelijk bij blaasontsteking. Sommige vrouwen kunnen ook het gevoel van pijn of een gevoel van volheid in de buik. De pijn kan uitstralen naar de lies als een vrouw plast. Het pijnniveau verschilt per patiënt en oudere vrouwen minder vaak openlijke symptomen zoals rug of buikpijn.

Misselijkheid / Braken

Blaasontstekingen soms maagklachten veroorzaken, wat leidt tot misselijkheid en braken. Sommige vrouwen kunnen het gevoel misselijk van de extreme pijn die zij ervaren. Andere vrouwen vinden dat de misselijkheid toeneemt zodra ze beginnen met de behandeling van de infectie met medicatie. Degenen met een blaasontsteking moet zoveel water verbruiken mogelijk. Als braken optreedt, is het uiterst belangrijk om verloren vocht aan te vullen en te helpen spoelen de bacteriën uit de blaas.

Koorts / koude rillingen

Koorts en koude rillingen kan begeleiden een eenvoudige blaasontsteking, hoewel ze niet voor bij patiënten die het probleem onmiddellijk te behandelen. Koorts en rillingen kunnen een indicatie dat het blaasontsteking heeft verspreid naar andere delen van de urinewegen, zoals de nieren zijn. Sinds een nier-infectie is een ernstige aandoening, hoge koorts moet worden om de aandacht van de arts van de patiënt onmiddellijk bracht.