Wat zijn synthetische Kleuren van het Voedsel van gemaakt?

Wat zijn synthetische Kleuren van het Voedsel van gemaakt?

Kleurstof iets toegevoegd aan levensmiddelen of dranken behoeve van de kleur veranderen. Kleurstoffen worden om voedsel te verbeteren of te corrigeren kleur toegevoegd als gevolg van de opslag en de natuurlijke onvolkomenheden.

Food, Drug en Cosmetic (FD & C) blauw nr 1

Ook wel bekend als E133 in de Europese Unie (EU), Brilliant Blue FCF is een synthetische kleurstof gemaakt van koolteer. Voorkomende toepassingen zijn frisdranken, shampoos en mondwater.

FD & C Blue No. 2

Indigotine, bekend als E132 in de EU, is samengesteld uit drie chemicaliën, met de belangrijkste component het het natriumzout van Indigotindisulfonate. Het primaire gebruik is in snoepgoed.

FD & C Red No. 40

Afgeleid van koolteer, Allura Red AC, dat is E129 in de EU, wordt gebruikt in de rode frisdrank en snoepjes.

FD & C Red No. 3

Erytrosine is een donker roze, steenkoolderivaten kleurstof --- aangewezen E127 in de EU --- gebruikt in waterijsjes, fruit cocktail kersen en geverfd pistache schelpen.

FD & C Yellow No. 5

Riep E102 in de EU, tartrazine is een gele tint afgeleid van koolteer en de meest voorkomende voedsel te kleuren additief. Producten met FD & C Yellow No. 5 zijn onder meer: ​​Mountain Dew, Doritos, en gelei.

FD & C Yellow No. 6 en FD & C Green No.3

Een andere koolteer gebaseerde kleurstof, Sunset FCF of E110 in de EU, blijkt in ranja, kaas sauzen, en in de koude-remedie DayQuil. FD & C Green No. 3, beter bekend als E143 in de EU, wordt zelden gebruikt.