Wat zijn sommige fysiologische veranderingen Elder mensen gaan door?

Fysiologie behandelt de functie van levende organismen en hoe elke component betreft de overige componenten in een organisme. Omdat de functie van het lichaam hangt af van de fysieke componenten, fysiologie kijkt ook naar de anatomie van een organisme. Veroudering brengt op een heleboel typische fysiologische veranderingen, maar we gaan niet altijd door alle van de gemeenschappelijke wijzigingen of via hen in hetzelfde tempo en ernst.

Zenuwgestel

Naarmate mensen ouder worden, het zenuwstelsel verliest zenuwcellen, vooral in de hersenen en ruggenmerg. Zenuwcellen die overblijven kunnen ook berichten langzamer dan voorheen overbrengen, en de afbraak van zenuwcellen kunnen leiden afvalproducten op te bouwen in de hersenen. Als er voldoende zenuw afvalproduct bouwt in de hersenen, vormt het abnormale structuren bekend als plaques en tangles. Deze effecten op het zenuwstelsel veroorzaken verminderd gevoel en tragere reflexen.

Gehoor

Volgens Suzanna Smith en Jennifer E. Gove van de Universiteit van Florida, 30 procent van de mensen boven de 60 hebben een gehoorstoornis, 33 procent van de 75-84-ervaring gehoorverlies en meer dan de helft van de mensen van 85 jaar en ouder verlies hebben horen. Slechthorendheid invloed op het vermogen om woorden en geluiden te begrijpen; gehoorverlies is het verlies van de hoorbaarheid van geluid. De ouderen kunnen een verminderd vermogen om bepaalde plaatsen van het geluid te horen, of om bepaalde geluiden te onderscheiden wanneer er veel achtergrondgeluid te hebben. (Zie Referentie 2.)

Visie

Veroudering veroorzaakt vertroebeling optreden in de ooglens, en degeneratie van de oogspieren. De afname oogspieren vermindert de flexibiliteit van het oog en veroorzaakt de ogen langer duren om te passen aan veranderingen in licht. De mogelijkheid om de kleur verandert, maar ook zien; warmere kleuren zoals rood en geel zijn gemakkelijker te zien dan koelere kleuren zoals groen en blauw.

Aanraken

De algemene daling van het zenuwstelsel veroorzaakt een verminderde gevoeligheid voor aanraking. Zweetklieractiviteit en circulatie met de leeftijd afnemen, hetgeen een verhoging in gevoeligheid voor kou kunnen veroorzaken. Verdunning van de huid maakt het gemakkelijker voor de huid te breken en scheuren, waardoor het risico op letsel en infectie. Kreuken en uitdrogen van de huid ook voorkomen.