Wat zijn Skin Mijten?

Skin mijten zijn een groep van microscopische organismen die ingraven in de huid van een zoogdier. Voor de mens, de meeste huid mijten zijn geen probleem. Enkele echter gemakkelijk overgedragen en verspreiden. Meestal worden de mijten overgedragen van persoon tot persoon. In enkele gevallen worden mijten verspreid door mensen in contact met het organisme.

Soorten

Schurft, vlooien en huisstofmijt zijn de meest voorkomende huid mijten die de mens beïnvloeden.

Symptomen

Intense jeuk, roodheid en zwelling van het getroffen gebied zijn de meest voorkomende symptomen van huid mijten.

Transmission

Schurft wordt overgedragen van een andere besmette persoon, terwijl vlooien worden opgepikt in grazige, landelijke gebieden. Huisstofmijten hechten aan menselijke huid en gemeenschappelijk in huizen.

Diagnose

Om de juiste diagnose huid mijten, zal een zorgverlener huid monsters nemen en schraap het getroffen gebied voor verder onderzoek.

Behandeling

Permethrine, lindaan en zwavel worden vaak voorgeschreven behandelingen voor schurft. Voor andere huid mijten, een douche of bad meestal krijgt ontdoen van het probleem.

Overwegingen

Alle beddengoed, handdoeken, kleding en meubels moeten worden behandeld om verdere overdracht van de ziekte te stoppen. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de tuin zal vlooien doden.