Wat zijn schurft mijten?

Wat zijn schurft mijten?

Schurft is een pijnlijke en vervelende insecten overgedragen besmetting van de huid. Het vereist speciale behandeling om de ontsteking remmen en zorg moet worden genomen om voorwerpen die door de geïnfecteerde patiënt ook desinfecteren. De behandeling duurt niet lang en is over het algemeen zeer effectief. De reactie en symptomen worden veroorzaakt door allergie voor mijten.

Identificatie

Volgens het CDC (Centers for Disease Control and Prevention), schurft is een "aantasting van de huid door het menselijk jeuk mijt (Sarcoptes scabiei var. Hominis). De microscopische schurft mijt holen in de bovenste laag van de huid, waar het leeft en legt haar eieren. "

Life Cycle

De schurftmijt heeft een vier-fase levenscyclus: ei, larve, nimf en volwassen. Volgens het Center for Disease Control, zullen vrouwelijke mijten leggen 3-4 eieren als ze graven in de huid van hun gastheer. De eieren zullen uitkomen in drie tot vier dagen, en de larven zullen ingraven om het huidoppervlak en de bouw van holen genoemd rui zakjes. Na nog eens drie tot vier dagen, zal de larve volwassen grootte bereiken en de paring vindt plaats wanneer een man penetreert de rui zakje van een volwassen vrouw. Eenmaal geïmpregneerd, kan een vrouwtje eieren voor het leven te produceren.

Symptomen

Schurft kan intense jeuk en branderig gevoel en huiduitslag veroorzaken. Volgens het bestuur van Health Promotion & Education site: '. Een vroege schurft uitslag zal verschijnen op de huid als een lijn van kleine blaren of kleine rode bultjes In meer ernstige gevallen kan de huid knapperig of schilferige. " Bij volwassenen zal de infectie meestal eerst te zien in het lichaam plooien, zoals tussen de vingers, ellebogen, polsen, billen en taille.

Behandeling

Producten genoemd scabiciden worden gebruikt om schurft infecties te behandelen. Receptplichtige lotions en crèmes kunnen worden toegepast op alle gebieden van het lichaam onder de nek. Elke beddengoed of kleding die door een besmette patiënt dient te worden gewassen in heet water en gedroogd op een hete cyclus, vervolgens verzegeld in plastic voor 72 uur of van menselijk contact gehouden.

Aardrijkskunde

Schurft is een wereldwijde besmetting en treedt geen min of meer in bepaalde landen. Gebieden of bedrijven met grote aantallen mensen zijn meer vatbaar voor infecties, omdat de huid-op-huid contact verspreidt de insecten.