Wat zijn over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen?

Wat zijn over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen?

NSAID's of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, middelen verlagen de COX enzymen en prostaglandinen die ontsteking, koorts en pijn in het lichaam te bevorderen. Lichte tot matige ontsteking kan worden verminderd met behulp van over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen.

Beschrijving

Over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn zonder recept verkrijgbaar en kan worden gevonden in drogisterijen, supermarkten en discounters.

Soorten

Ibuprofen, zoals Advil en Motrin, een anti-inflammatoire. Naproxen (bijvoorbeeld Aleve) en aspirine (bijvoorbeeld Bayer) zijn anti-inflammatoire eigenschappen.

Standaard toepassingen

Over-the-counter anti-inflammatoire geneesmiddelen worden gebruikt om ontstekingen te verminderen in het lichaam veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis en jicht. Ze kunnen ook worden gebruikt tegen pijn door ziekte, zoals de griep.

Alternatieve toepassingen

Veel anti-inflammatoire medicijnen hebben de mogelijkheid om koorts te verminderen ontsteking. Soms wordt aspirine aanbevolen door artsen in bepaalde preventieve behandelingen, zoals remmen bloedstolsels die kunnen leiden tot een beroerte of hartaanval.

Waarschuwingen

Volgens MedicineNet moeten producten met aspirine nooit aan kinderen en tieners vanwege het verband met Reye, die alle organen in het lichaam beïnvloedt als gevolg van de accumulatie van grote hoeveelheden vet en verhoogt de druk in de hersenen. Naproxen kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals lithium en bloed verdunners. De consumptie van NSAIDs kan leiden tot complicaties in de maag en darmen, zoals bloeden en zweren.