Wat zijn Menselijk gebit van gemaakt?

Niet alleen de tanden geven ons onze glimlach, ze stellen ons in te snijden en kauwen voedsel. Een persoon algemeen 32 tanden 16 op de bovenkant en 16 aan de onderkant. Volwassenen hebben een verscheidenheid van tanden met elk een specifiek doel. Tanden bestaan ​​uit snijtanden, hoektanden, premolaren en kiezen en zijn een van de moeilijkste stoffen in het menselijk lichaam.

Tand anatomie

Een tand bestaat uit meer dan wat zichtbaar worden gezien. Een tand heeft twee kernactiviteiten delen: de kroon en de wortel, volgens www.simplyteeth.com. Het deel van de tand die we zien wordt de kroon. De kroon bestaat uit glazuur, dentine en pulp. Wortels zijn wat veilig tanden aan het kaakbot. Wortels bevatten grachten waardoor zenuwen en bloedvaten doorheen te passeren.

Glazuur

De bekleding van de kroon heet glazuur. Glazuur is de hardste stof in het menselijk lichaam. Volgens medical-look.com wordt emaille uit bijna alle calciumfosfaat. Glazuur bevat geen zenuwen of bloedtoevoer. Als het glazuur wordt afgestoken, werkt de harde bekleding niet de mogelijkheid om zichzelf te genezen als bot kan bezitten.

Dentine

Dentine is een vaste stof die het hoofdaandeel van de tand. De crèmekleurige stof wordt gevonden onder het glazuur en beschermt de zenuwen en bloedvaten in de kroon en wortels. In tegenstelling tot glazuur, dentine kan zelf aanvullen. Als dentine bloot komt te liggen, wordt het gevoelig voor warme of koude temperaturen en kan pijn veroorzaken.

Pulp

Pulp wordt beschermd door de dentine. Pulp, het centrum van de tand, bezit bloedvaten en zenuwen. Deze bloedvaten brengen zuurstof en voedingsstoffen naar de tand en houdt de tand leven. Als het gebied van de pulp wordt geïnfecteerd door een verwonding of bederf, veroorzaakt pijn en een abces groeit op de wortels. De pulp gebied wordt geopend en gerepareerd tijdens een wortelkanaalbehandeling. Als het wortelkanaal niet succesvol is, zal de tand moeten worden getrokken.

Cementum

Toepasselijke naam, cement is een dunne verkalkte coating die kleeft aan de wortels, waardoor ze op hun plaats te houden. De BONElike materiaal beveiligt tanden aan het kaakbot. Cement bevat geen zenuwen en sluit met kleine elastische vezels in de kaak.