Wat zijn Liver Function Beïnvloeding van Blood Sugar?

Wat zijn Liver Function Beïnvloeding van Blood Sugar?

De rol van de lever bij het reguleren bloedsuikerspiegel in het lichaam zorgt ervoor dat energie beschikbaar dagelijkse taken en activiteiten uitvoeren. Een aantal mechanismen zijn ingesteld om te reageren op veranderende chemische omstandigheden in het bloed. Cellulaire en orgel processen vertrouwen op de werking van de lever heeft op de bloedsuikerspiegel.

Verteringsproces

De lever is een essentieel orgaan in het lichaam spijsvertering. De maag en darmen werken te vermalen ingenomen voedsel en laat deze materialen in de bloedbaan. Vandaar, de lever zet beschikbare koolhydraten, vetten en eiwitten in bruikbare vormen voor celstructuren het lichaam. Eén van de primaire taken van de lever staat bepaalde bloedsuikerspiegel binnen de bloedbaan te behouden. Dit houdt in het verstrekken van meer suiker of glucose, wanneer niveaus laag zijn, en het verwijderen van overtollige hoeveelheden als hoog zijn.

Liver Function

De lever is de grootste klier in het menselijk lichaam, een gewicht van ongeveer 3 tot 4 £. Zijn cellen - genoemd hepatocyten - zijn ontworpen om voedingsstoffen te verwerken en filteren van giftige en afvalstoffen. Bloedsuikerspiegel mechanismen gereguleerd door een reeks van metabole routes die in de cellen van de lever. Als de bloedsuikerspiegel in het lichaam in de buurt van 0,1 procent moet blijven ten alle tijden, wordt de lever voortdurend bezig om te controleren en te reguleren welke materialen nodig zijn. Glucose en glycogeen zijn de twee vormen die suiker neemt in het lichaam. De taak van de lever is te vervaardigen, op te slaan en suiker volgens de behoeften van het lichaam.

Glycogenolyse

Lage bloedsuikerspiegel voorwaarden prompt de metabole routes in de lever om de benodigde niveaus te herstellen. Glycogenolysis is het proces gebruikt om glycogeen materialen om te zetten in glucose. Glycogeen is de vorm suiker neemt wanneer het wordt in de lever opgeslagen. Hepatocyt cellen werken te breken glycogeen in glucose, dat vervolgens wordt afgescheiden in de bloedstroom. De voor de bloedspiegels herstellen bedrag wordt bepaald door de bestaande bloedsuikerspiegel. Deze voorwaarden laten metabole routes weten wanneer de benodigde niveaus worden bereikt.

Gluconeogenese

Als de bloedsuikerspiegel moet laten vallen op een moment dat de lever geen glycogeen reserves beschikbaar zijn, moet de lever nieuwe glucose vervaardigen van aminozuur materialen. Gluconeogenese is het proces waarbij alanine - een aminozuur door de spieren - wordt gebruikt om glucose te maken. Dit proces wordt ook gecoördineerd door metabole routes in reactie op chemische omstandigheden in de bloedbaan en de lever. Onder condities van de honger, zal de gluconeogenese processen cel en spier bijproducten gebruiken om de benodigde glucose materialen te vervaardigen.

Glucose Cycle

De glucose cyclus is het proces dat gebruikt wordt door de lever naar cel bijproducten omzetten terug in glucose. Glucose-6-fosfaat materialen zijn bijproducten van de cellulaire stofwisseling. Deze materialen worden uitgescheiden in de bloedbaan naar de lever getransporteerd. Met het enzym glucose-6-fosfatase, de lever kan breken cel bijproducten en zet ze terug in glucose. Glucose-6-fosfaat is een product van de glycogenolyse en gluconeogenese cycli. In effect, de lever kan één van deze mechanismen gebruik te waarborgen bloedsuikerspiegel stabiel blijft.