Wat zijn kanalen op een digitale hoortoestel?

Wat zijn kanalen op een digitale hoortoestel?

Digitale hoortoestellen variƫren in prijs van $ 500 tot $ 5.000 per hulp. De prijsklasse rechtstreeks betrekking op hoeveel kanalen een digitaal hoortoestel heeft. Kanalen en geavanceerde functies gaan hand in hand als het gaat om hoortoestellen. Meer kanalen betekent meer functies, en een hoger prijskaartje.

Testen

Gehooronderzoeken bepalen hoe goed u het bereik van de frequenties waarin de menselijke spraak kunt horen. Het frequentiebereik getest tijdens een standaard gehoortest is 125 tot 8000. Zelden heeft iemand met een gehoorverlies horen al die frequenties op hetzelfde volumeniveau.

Betekenis

Kanalen zijn frequentie specifieke secties binnen een gehoorapparaat's computerchip die zijn geprogrammeerd op basis van de resultaten van een gehoortest. Voordat kanalen, gehoorapparaten versterkt alle geluiden even, waardoor gehoorapparaten te ongemakkelijk voor sommige mensen om te dragen.

Soorten

Een digitaal programmeerbare hoortoestel interne computer chip is in staat om afzonderlijk programmeren van 2 tot 20 secties van de frequenties. Met andere woorden, gehoorapparaten 2 tot 20 kanalen. Elk kanaal kunt u een ander volume of de reactie van dat gedeelte van de frequenties in te stellen. Dit is frequentiespecifieke reactie genoemd.

Kenmerken

Hoorzitting testresultaten worden geprogrammeerd om de computerchip in het hoortoestel. De kanalen automatisch aanpassen op basis van de uw specifieke hoorbehoeften. Kanalen bieden de juiste hoeveelheid benodigde volume van elke frequentie om u te voorzien van de beste hoortoestellen mogelijk.

Effecten

Kanalen bootsen natuurlijke gehoor functie. Binnen uw oren zijn aparte zenuwuiteinden voor elke frequentie van het menselijk gehoor. Een digitale hoortoestel herstelt gehoor, maar alleen op de frequenties die nodig zijn door je oor. Hoe meer kanalen een gehoorapparaat heeft, zal het meer natuurlijke, comfortabele en helder geluid.